Mainos

Kuvat ja videot: Tältä näyttää Finnairin uusi huippulentokone

Finnair esittelee huomenna ensimmäisen Airbus A350 XWB -lentokoneensa vastaanottoseremoniassa Ranskan Toulousessa. 

Finnair on Euroopan ensimmäinen lentoyhtiö, joka ottaa Airbusin A350 XWB -koneet käyttöönsä.

MTV Uutiset on paikalla huomisessa seremoniassa, mutta esittelemme uutta kalustoa jo nyt.

Finnair on tilannut yhteensä 19 Airbus A350 XWB -konetta, jotka toimitetaan vuosina 2015-2023. Ne rakennetaan Ranskassa Toulousessa.

– Yhdeksäntoista uuden koneen tuominen laivastoomme kahdeksan vuoden aikana on valtava projekti, ja olemme huomioineet projektin vaatiman joustavuuden niin valmistautumisessa kuin A340-koneiden poistumissuunnitelmassa, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

Finnairin mukaan XWB (Extra Wide Body) -koneet parantavat huomattavasti matkustusmukavuutta. 

Business-luokassa vuodeistuimet saa täysin makuuasentoon ja jokaiselta paikalta pääsee käytävälle. Economy-luokassa istuimiin on kiinnitetty omat 11 tuuman kosketusnäytöt – lisäksi osassa paikoista on yli 10 senttiä enemmän jalkatilaa.

Koneessa on lisäksi uudenlainen ilmansuodatusjärjestelmä, säädeltävät lämpötilat eri osissa sekä matalampi paine kuin vanhemmissa konetyypeissä.

Lentokoneissa on myös keskitytty luomaan tunnelmia eri aikoina. Suomalaisen dSign Vertti Kivi & Co -suunnittelutoimiston sisustus sekä panoraamaikkunat tuovat luonnonvaloa, jonka lisäksi matkustamon tunnelmaa voidaan säädellä LED-valoilla.

– Ensimmäisten viikkojen ajan koneella lennetään henkilökunnan perehdytyslentoja - ensimmäiset kaupalliset lennot lennämme 9. lokakuuta Amsterdamiin ja Osloon, kertoo Iho.

Ensimmäinen kaukolento uudella koneella lennetään 21. marraskuuta Shanghaihin. Seuraavat kaukolentokohteet ovat Peking, Bangkok, Hong Kong ja Singapore.

Finnair a350 lentokone 4


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.