Kuvat: Esikoistaan odottava Krista Kosonen tyylikkäänä Kiinassa

Kätilö-elokuvan työryhmä edustaa parhaillaan Shanghain kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Ohjaaja Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva on valittu arvostetun Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan. Elokuva on ehdokkaana myös festivaalin Golden Goblet -palkintoon.

Elokuvaa edustava työryhmä on parhaillaan Kiinassa. Jokisen kanssa Kiinaan suuntasivat pääosan näyttelijät Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen, kuvaaja Rane Ronkainen sekä tuottajat Markus Selin ja Jukka Helle.

MTV.fin saamissa tuoreissa kuvissa työryhmä edustaa näyttävästi festivaaleilla. Jokinen ja Tilkanen poseerasivat punaisella matolla tyylikkäästi puvut yllään. Esikoistaan odottava näyttelijä Krista Kosonen vaikutti edustavan trendikkäässä sortsihaalarissa.

Ohjaaja Antti J. Jokinen ja Krista Kosonen kihlautuivat viime kesänä. Elokuvan tuottaja ja Jokisen ystävä Markus Selin vahvisti Kososen raskauden Ilta-Sanomille kesäkuun alussa. Selinin mukaan vauva syntyy syys-lokakuussa.

Elokuva kilpailee festivaalilla englanninkielisellä nimellä The Midwife.  Antti J. Jokinen fiilisteli festivaalia MTV.fin haastattelussa aiemmin kesällä.

– Olemme koko festivaaliajan siellä. Minä ainakin yritän käydä katsomassa mahdollisimman paljon elokuvia ja tavata muita elokuvien tekijöitä. Elokuva on kollektiivista taidetta, joten on hyvä, että koko työryhmä ja näyttelijät saavat arvostusta.

– On tärkeää, että suomalainen inhimillinen tarina, joka yhdistää Euroopan sotahistorian tulee esille. Tärkeää on myös se, että kotimaistea elokuvaa viedään kansainvälisille markkinoille. Kilpailu ei pyöri minun mielessä millään tavalla. Toki jos sieltä joku pokaali tulee, niin kyllä minä sen pokkaamassa käyn, se on pomminvarma asia, hän nauraa.

Festivaali järjestetään 13.–21. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat