KUVAT: Anne Pohtamon liitto kestänyt jo 35 vuotta: Meillä on vahva rakkaus

Vuoden 1975 Miss Universum Anne Pohtamo on ollut naimisissa Arto Hietasen kanssa vuodesta 1980.

Anne Pohtamo valittiin Miss Universumiksi San Salvadorissa heinäkuun 19. päivänä 1975. Kruunauksen aikaan hän oli kihloissa Arto Hietasen kanssa, mutta missivuoden hulinoiden ja kiireiden myötä kihlaus purkautui.

Luotuaan mallinuraa maailmalla Anne muutti takaisin Suomeen. Samalla hänen ja Arton tiet jälleen kohtasivat ja pari avioitui vuonna 1980. Nyt takana on jo lähes 35 aviovuotta. Mikä on Hietasten pitkän liiton salaisuus?

– Moni asia kantaa, kun on ystävyys pohjana. Meillä on vahva rakkaus ja olemme perheenä lastemme kanssa kuin pienyhteisö. Vuosien myötä rakkauteen tulee myös uusia ulottuvuuksia. Rakkaus on moniulotteinen juttu. Jo puolesta sanasta tiedämme, mitä tarkoitamme, Anne kuvailee liittoaan Miss Universum 1975 -näyttelyssä.

Näyttelyn mediatilaisuutta seurasi myös Annen mies Arto Hietanen. Millainen vaimo Anne on?

– Anne on maailman paras vaimo ja maailman paras äiti. Hän antaa miehen olla mies ja toivottavasti Anne myös tuntee, että annan hänelle oman rauhan. Rakkaus on tärkeä asia ja hyvältä tuntuu, Arto summaa parin pitkää liittoa.

Kansallismuseo hankki vuonna 2014 Anne Pohtamo-Hietasen vaatekokoelman, johon kuuluu Miss Suomi 1975 kruunajaispuku sekä Miss Universum 1975 kilpailu- ja kiertuepuvusto. Puvut ovat pääosin Rauni Palosen suunnittelemia ja Kirjokankaan valmistamia. Näyttelyssä nähdään Miss Universumin 1975 kruunajaispuku valtikkoineen ja kruunuineen.

Sekä Anne että Arto ovat helpottuneita siitä, että näyttelyn myötä heidän kotonaan on nyt enemmän tilaa.

– Kyllähän tämä hyvältä tuntuu, voit vain kuvitella, miten paljon tilaa 78 asukokonaisuutta vie. Olen ikään kuin pitänyt vaatteita itsestäänselvyytenä, siellä ne ovat vain käyttämättöminä roikkuneet. Yhdessä huoneessa on ollut kaapit ihan täynnä Annen kisa-asuja. Sitten muissa kaapeissa on ollut hänen normaalit käyttövaatteensa. Nyt sain omille vaatteille tilaa, Arto nauraa.

Miss Universum 1975 -näyttely Urho Kekkosen museossa Tamminiemessä avataan perjantaina 8. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat