Kuvat: 118-kiloinen tankotanssija häkellyttää taidoillaan – uskalias video keräsi miljoonayleisön

Eda Marbury ei pystynyt vuosia takaperin katsomaan edes peiliin – nyt nainen pyörähtelee tangon ympärillä kuin vanha tekijä. Ylipainonsa kanssa kamppailleen naisen tankotanssivideota on katsottu lähemmäs kahdeksan miljoonaa kertaa.

25-vuotias Eda Marbury aloitti tankotanssimisen kaksi vuotta sitten. Nyt Missourista, Yhdysvalloista kotoisin olevan naisen suurena haaveena on menestyä tankotanssin parissa – vaikka painoa on lähemmäs 118 kiloa, taipuu nainen upeisiin pyörähdyksiin.

Edan kuvaillaan olevan lajissa suoranainen luonnonlahjakkuus, vaikka alku olikin hankalaa.

Oma kehonkuva vääristyi

Eda on kamppaillut koko ikänsä kehonkuvansa kanssa: teini-ikäisenä hän sairastui anoreksiaan. Sairaus koetteli häntä kahdeksan vuotta, myös suru ja yksinäisyys riuduttivat Edaa. Mutta sitten hän tapasi aviomiehensä Terrikin, 26.

Rakkaus pelasti Edan anoreksialta, mutta suunta kääntyikin päälaelleen: Eda alkoi ahmia roskaruokaa. Painoa alkoi äkkiä kertyä suurissa määrin eikä kiloista päässytkään eroon. Hän eli lähestulkoon vuoden katsomatta kertaakaan peiliin.

Tankotanssiharrastuksen aloittaminen on ollut Edalle yksi tärkeimmistä elämänkäänteistä, jolloin hän ylitti itsensä: nainen ei ollut koskaan harrastanut liikuntaa, mutta tankotanssiminen herätti hänessä suuren intohimon.

– Kun kävelin tankotanssistudiolle ensimmäistä kertaa, painoin lähes 150 kiloa. Koko huone oli täynnä peilejä. Se on oli sokki, Eda kuvailee.

Kahden viikon jälkeen Eda oli kuitenkin koukussa uuteen harrastukseensa. Mutta aluksi harrastuksen asettamat vaatimukset pelottivat.

– En ollut hyvä, kun aloitin. Kesti yli vuoden, ennen kuin kiipesin tangolle, koska pelkään korkeuksia.

Tähän mennessä Eda on laihtunut tankotanssin myötä yli 35 kiloa.

Kuvagalleria 8 kuvaa - katso

Pluskokoinen tankotanssija hurmaa taidoillaan

Edan koko olemuskin on muuttunut harrastuksen myötä.

– Se (tankotanssi) saa hänet tuntemaan olonsa seksikkääksi, onnelliseksi ja siitä minä pidän, Edan aviomies Terrik kertoo.

Miljoonia katsojia – ja järkyttävän ilkeitä kommentteja

Videon taustalla soi Major Lazer & DJ Snaken kappale Lean On.  Neonvihreissä urheiluliiveissä tanssiva Eda esittelee kotioloissaan tankotanssitaitojaan, elehtii kappaleen tahdissa ja pyörähtelee tangon ympärillä.

Kun Eda latasi Facebookiin kyseisen videon tankotanssistaan, monet ihastelivat hänen rohkeuttaan heittäytyä – mutta myös ilkeitä kommentteja sateli. Hänen haukuttiin muun muassa näyttävän kuvottavalta, lihavalta – osa käski häntä tappamaan itsensä.

Eda ei kuitenkaan lannistunut ilkeistä kommenteista, vaan nauraa niille tälläkin hetkellä.

– Viestini on, että rakastakaa sitä mitä teette, ja itseänne. Toivon, että kuka tahansa – oli sitten minkä kokoinen tai näköinen tahansa – joka näkee videoni ja sivuni, saa tunteen siitä, ettei ole yksin, Eda kuvailee.

Videota on katsottu nyt lähemmäs kahdeksan miljoonaa kertaa eri puolin internettiä.

Sadat ihmiset ovatkin kiitelleet Edaa rohkeudesta: miehet ja naiset ympäri maailman ovat kertoneet videon inspiroineen heitä esimerkiksi aloittamaan harrastuksen, jota he ovat aiemmin pelänneet etukäteen.

– Olen päässyt niin pitkälle kahden vuoden aikana. Tunnen itseni itsevarmemmaksi, seksikkäämmäksi, kauniimmaksi, Eda kuvailee.

– Minusta tuntuu, että olen sen arvoinen. En olisi ikimaailmassa uskonut, että pystyn tekemään näitä asioita, jotka olen saavuttanut.

Edan viesti onkin, ettei pidä pelätä kaatuvansa – sen sijaan voi lentää.

Katso Edan englanninkielinen haastattelu:

Lähde: Youtube, Daily Mail, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat