Mainos

Kuva: Venemiljonäärin oudosta kuolemasta rikospaikkapiirros – "Tässä Mikko makasi selällään"

7:58

Kuka pahoinpiteli venemiljonääri Mikko Alasen ja aiheutti hänen kuolemansa Helsingin Katajanokalla sijainneessa liikkeessä elokuussa 2010? Poliisi tutkii uutta, mahdollisesti teon motiiviin liittyvää vihjettä.

Mikko Alanen löytyi kuolleena liikkeensä lattialta 16.8.2010. 

– Meille tuli käsitys, että hänet oli jälkeenpäin aseteltu lattialle makaamaan, äiti Anneli Alanen sanoi MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa keskiviikkona.

Anneli Alanen näytti ohjelmassa piirrosta, jonka isä Heikki Alanen oli toimittanut poliisille kaksi kuukautta Mikon kuoleman jälkeen. Poliisi oli tutkinut tapausta ensin tapaturmana. Anneli Alanen ja Heikki Alanen olivat heti tapahtuneen jälkeen varmoja siitä, että Mikko oli joutunut ennalta suunnitellun väkivaltarikoksen uhriksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Esitutkinta käynnistyi viikko Alasen toimittaman piirroksen jälkeen, kun tarkemmissa verijälkitutkimuksissa oli selvinnyt, että liikkeestä oli löytynyt ulkopuoliselle mieshenkilölle kuuluvaa DNA:ta. Liikkeessä oli ollut kamppailutilanne.

– Ovessa oli iso reikä ja siihen oli selvästi potkaistu tappelun tiimellyksessä. Ovenkarmeissa oli noin 50-60 sentin korkeudella Mikon käden verijäljet. Mikko oli ilmeisesti pyrkinyt pakoon ja ulos tilasta. Vieraan miehen DNA:ta on löytynyt joka puolelta, jopa WC-tilasta wc-paperirullan sisältä. Se on pessyt kätensä ja häipynyt, Anneli Alanen sanoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Uusi vihje tutkinnassa

Poliisi tutkii rikosta törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Mikko Alanen oli sopinut tapaamisen liikkeeseen kello 13, mutta sitä ei ole tiedossa, kenen tai keiden kanssa tapaaminen oli sovittu ja mitä se koski.

Tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf kertoi Rikospaikka-ohjelmassa, että poliisilla on uusi vihje, jota tarkastetaan.

– Se liittyy uhrin toimintaan, mutta en lähde avaamaan sitä tarkemmin.

Liittyykö se mahdolliseen teon motiiviin?

– Mahdollisesti, Kruskopf sanoi.

Katso lisää jutun yläpuolella olevalta videolta! Rikospaikka keskiviikkoisin MTV3-kanavalla kello 22.40.

25:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.