Mainos

Kuva Istanbulin hyökkääjistä julki – viranomaiset uskovat Isisin osallistuneen iskun suunnitteluun

Turkin viranomaisilla on CNN:n mukaan vahvaa näyttöä siitä, että Istanbulin Atatürkin lentokentän iskua oli suunnittelemassa äärijärjestö Isis.

Viranomaisten mukaan iskusta epäillyt kolme miestä, taustoiltaan venäläinen, uzbekistanilainen ja kirgisialainen, saapuivat Turkkiin jo kuukausi sitten. Heidän uskotaan tulleen maahan Isisin tukikohdasta Syyrian Raqqasta. Mukanaan miehet toivat tiistaisessa iskussa käytetyt pommiliivit ja räjähteet.

Maahan saapumisen jälkeen hyökkääjät vuokrasivat asunnon Istanbulin Fatihin alueelta. Viranomaiset kuvaavat Atatürkin lentokentälle tehtyä iskua erittäin hyvin suunnitelluksi ja uskovat, että iskun suunnitteluun osallistui äärijärjestö Isisin johtoa.

Iskujen jälkeen poliisit näyttivät Faithin alueen asukkaille turvakamerakuvaa kolmesta iskusta epäillystä miehestä. Paikallisen kiinteistövuokrausyrityksen mies tunnisti miehet ja kertoi viranomaisille heidän asuneen hänen asunnossaan. Hänen kerrotaan järkyttyneen tiedosta, että kuvan miehet ovat iskun pääepäiltyjä.

Miesten naapurina asunut nainen kertoi lisäksi haistaneensa kemikaalien hajua rappukäytävässä muutama päivä ennen iskua.

Istanbulin kansainväliselle lentokentälle tiistaina tehdyissä iskuissa kuoli 43 ihmistä ja haavoittui ainakin 238.

1:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.