Kuusi tehopistettä! Ilmiliekeissä roihunnut NHL-nuorukainen rikkoi Gretzkyn ikivanhan ennätyksen

Boston Bruinsin 21-vuotias hyökkääjä David Pastrnak oli yhtä ilmiliekkiä NHL:n pudotuspeliottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. Tshekkitähti tykitti kolme maalia ja nappasi myös kolme syöttöpistettä, kun Boston nuiji Toronton kumoon 7–3-lukemin.

Pastrnak oli siis tehopistein mukana kaikissa paitsi yhdessä Bostonin seitsemästä maalista. Hän täydensi hattutemppunsa ottelun viimeisellä maalilla toiseksi viimeisellä minuutilla todella komealla tavalla: tshekkitaituri kynäili kiekkoa jalkojensa välistä ja nakkasi pelivälineen rystyllä ohi Toronton maalille vaihdetun Curtis McElhinneyn. (Video Pastrnakin kuudesta tehopisteestä katsottavissa ylälaidan videolla.)

Pastrnakin huippuilta oli myös ennätyksellinen: hänestä tuli historian nuorin pelaaja, joka on iskenyt kuusi tehopistettä yhdessä NHL:n pudotuspeliottelussa. Aiempi ennätys oli Wayne Gretzkyllä vuodelta 1983.

Gretzky teki seitsemän tehopistettä (4+3) pudotuspeleissä Calgarya vastaan. Hänellä oli tuolloin ikää 22 vuotta ja 83 päivää. Pastrnak on nyt 21 vuotta ja 324 päivää vanha.

Runkosarjassa Pastrnak pamputti 82 otteluun 80 (35+45) pinnaa. Hän johtaa kahden pudotuspeliottelun jälkeen NHL:n playoff-pistepörssiä tujuin tehoin 4+5=9.

Koko pudotuspelipistepörssin kärkinelikko koostuu Bostonin miehistä, kun seuraavilla sijoilla ovat Brad Marchand (1+5=6), Patrice Bergeron (0+5=5) ja Torey Krug (0+5=5).

Boston johtaa ottelusarjaa Torontoa vastaan voitoin 2–0.

Lue myös:

    Uusimmat