Max Verstappen murskasi Mercedeksen pitkän putken! Valtteri Bottas sai aika-ajojen ratkaisuhetkillä poikkeuksellisen viestin

Abu Dhabissa, Yas Marinan radalla ajettiin lauantaina F1-kauden viimeiset aika-ajot.

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Paalupaikan vei Red Bullin Max Verstappen, joka riisti ykkössijan aivan aika-ajojen lopussa Mercedeksen Valtteri Bottakselta 0,025 sekunnin erolla.

Kysessä on Red Bullin ensimmäinen paalupaikka tällä kaudella ja kauden ensimmäinen paalupaikka jollain muulla kuin Mercedeksen voimanlähteellä.

Samalla Mercedeksen pitkä putki Abu Dhabissa katkesi. Ennen tätä Mercedes oli vienyt Yas Marinan radalla molemmat eturivin lähtöruudut kuusi kertaa putkeen vuosina 2014–2019.

Bottas löi kolmanneksi sijoittuneen Lewis Hamiltonin 0,061 sekunnilla. Kärkikolmikko mahtui siis 0,086 sekunnin sisään.

Bottas oli kiinni paalussa viimeisen osion ensimmäisten yritysten jälkeen. Juuri kun hän oli lähdössä toiselle vedolleen, tiimiradiossa kuultiin poikkeuksellisesti tallipäällikkö Toto Wolffin ääni.

– Anna kaikki, mitä löytyy, Wolff kannusti kuljettajaansa.

Bottas antoi, mutta Verstappen oli niukasti parempi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen jäi 16. sijalle, ja hän putosi ensimmäisenä kuljettajana heti ensimmäisen osion päätteeksi.

Viimeisenä kuljettajana toiseen osioon edennyt Antonio Giovinazzi oli ensimmäisessä osiossa lähes puoli sekuntia tallikaveriaan nopeampi, ja hänen lopullinen sijoituksensa oli 14:s.

Giovinazzi vei näin kauden aika-ajot Räikköstä vastaan 9–8. Kisatuloksissa Räikkönen on edellä 11–5.

Räikkösen lähtöruutu kohenee ainakin yhdellä pykälällä, sillä Racing Pointilla ajavan Sergio Pérezin lähtöruuturangaistus pudottaa meksikolaisen letkan hännille.

Rangaistuksensa vuoksi Pérez ei tehnyt lainkaan kierrosaikaa toisessa osiossa, ja hän oli aika-ajoissa 15:s.

20.Nicholas LatifiWilliams1:38,443

* Leclercille on tuomittu kolmen lähtöruudun rangaistus. Pérez ja Magnussen starttaavat kilpailuun viimeisistä lähtöruuduista.