Mercedes hävisi Red Bullille ratkaisevassa asiassa – Valtteri Bottas myönsi suoraan tallinsa ongelmat

6:35
Aika-ajojen ratkaisuhetket: Verstappen vei paalun Bottaksen nenän edestä

Red Bullin Max Verstappen vei Abu Dhabin GP:n paalupaikan nimiinsä niukasti ennen Mercedeksen Valtteri Bottasta. Edellisen kerran Mercedes jäi ilman Abu Dhabin GP:n paalupaikkaa vuonna 2013.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappenille ja Red Bullille kyseessä oli kauden ensimmäinen paalupaikka. Toiseksi sijoittunut Bottas ei kuitenkaan yllättynyt Verstappenin vauhdista.

– Näimme viimeisissä harjoituksissa, että Red Bull on nopea, erityisesti Maxin käsissä, Bottas sanoi aika-ajojen jälkeisessä haastattelussa.

Ensimmäisten vetojen jälkeen Bottas oli vielä 0,104 sekunnilla kiinni paalupaikassa, mutta lopulta Verstappen oli 0,025 sekuntia nopeampi. Kolmanneksi sijoittunut Lewis Hamiltonkin oli vain 0,086 sekunnin päässä Red Bull -kuskista.

– Emme saaneet pehmeää rengasta toimimaan kunnolla niin kuin sen pitäisi. Keskikova rengas tuntui koko ajan paremmalta. Teimme parannuksia, mutta tuloksen perustella en usko, että saimme renkaista sataa prosenttia irti yksittäisellä kierroksella. Mitä tulee itse kierrokseen, en ole siihen täysin tyytyväinen, Bottas sanoi.

– Auton tasapaino ei ollut täydellinen. Aika-ajojen loppua kohden minulla alkoi olla yhä enemmän vaikeuksia etupään kanssa. Ehkä tämä johtui radan lämpötilan laskemisesta. Oli vaikea parantaa. Red Bull onnistui optimoimaan kaiken aika-ajojen viimeiseen osioon, ja vain sillä on merkitystä. Marginaalit ovat pieniä, ja huominen on pääpäivä, Bottas päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja