Kuulostaako tutulta? Litukat ovat viime tingassa lahjaostoksilla ilman selviä suunnitelmia – odotettavissa jopa epätoivoa ja hermojen kiristymistä: "Tämä on koko päivän suoritus"

4:19
Sara ja Topi Litukka kertoivat lauantaina MTV Uutiset Livessä, että joululahjaostoksille ei ole tehty suunnitelmia, vaan lahjoja keksitään "lonkalta".

Kaupat ovat tänä vuonna auki laajalti ennen joulua, ja tavarataloissa riittää ruuhkaa ennen aattoa. MTV Uutiset Live kysyi Vantaan Jumbossa asioineilta ihmisiltä, miksi jouluostokset tuppaavat jäämään viime tinkaan. 

Sara ja Topi Litukka olivat hankkimassa perheelle ja tutuille joululahjoja lauantaina. Tarkoituksena oli hankkia kaikki lahjat kerralla, mutta suunnitelmia siitä, mitä kenellekin hankitaan ei ollut etukäteen juuri tehty. Tämän odotettiin tuottavan ongelmia.

Topi Litukka kertoi kädet täynnä ostoksia, että tavaroita täytyy välillä käydä lastaamassa autoon.

–Tämä on tällainen koko päivän suoritus. 

Epätoivo iskee, kun mitään lahjaa ei keksi

Viime tinkaan jäävät ostokset tuottavat usein stressiä. Sara Litukka vahvistaa, että tunneskaala kaupoilla on laaja. Jos sopiva lahja löytyy, pintaan puskee helpotus, mutta negatiiviset tunteet ovat huomattavasti tyypillisempiä. 

– On siinä ehkä pienimuotoista epätoivoakin.

Topi Litukka suhtautuu ostosten tekoon yleensä tyynesti, mutta hermo pettää siinä vaiheessa, kun sopivia lahjoja ei meinaa löytyä. 

– Sitten rupeaa käryämään pää. 

Katso koko haastattelu jutun ohessa olevalta videolta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja