Tämä kaikki sinun tulee tietää joulun aikatauluista: Moni ruokakauppa palvelee ympäri vuorokauden, viinit pitää ostaa viimeistään aattoaamuna

4:19
MTV Uutiset Live kävi seuraamassa joulukaupan ryysistä lauantaina

Ovatko kaupat auki jouluna? Milloin Alko menee kiinni? Kulkevatko junat ja bussit? Tämä kaikki sinun tulee tietää!

Ruokakauppojen aukioloajat vaihtelevat, ja tarkemmin ne kannattaa tarkistaa kauppojen tai kauppaketjujen nettisivuilta. Kaupoista suuri osa on kuitenkin auki läpi joulun, osa myös vuorokauden ympäri. Myös monet huoltoasemaketjujen myymälät ovat auki joulunakin ympäri vuorokauden.

Alkon myymälät ovat aatonaattona maanantaina auki normaalisti. Jouluaattona Alko palvelee aamuyhdeksästä puoleenpäivään asti, joulu- ja tapaninpäivänä myymälät ovat kiinni.

Pankkikonttorit ovat kiinni aatosta tapaninpäivään. Postin omat myymälät palvelevat aatonaattona iltayhdeksään asti, ja myös postia jaetaan normaalisti. Jouluaatosta tapaninpäivään Postin omat myymälät ovat kiinni lukuun ottamatta pääpostia Helsingissä, joka on jouluaattona auki klo 8–12.

Posteista valtaosa on nykyisin kauppojen ja muiden liikeyritysten ylläpitämiä, ja ne palvelevat joulun aikaan omien aukioloaikojensa mukaan.

Apteekkien aukioloista joulun aikaan löytyy tietoa esimerkiksi apteekki.fi-palvelusta.

Joukkoliikenne hiljenee osin aattoiltana

VR:n kaukoliikenne hiljenee jouluaattona iltakuuden jälkeen ja käynnistyy uudestaan joulupäivän aamuna. Joulu- ja tapaninpäivänä junat ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaisesti.

Lähiliikenteessä noudatetaan jouluaattona sunnuntaiaikatauluja iltapäiväneljään asti, minkä jälkeen junaliikenne harvenee. Pääkaupunkiseudun HSL-junat noudattavat sunnuntaiaikataulua.

Joulupäivän aamuna VR:n lähiliikenteessä on harvennetut vuorovälit puoleenpäivään asti, minkä jälkeen käytössä ovat sunnuntaiaikataulut. Myös tapaninpäivänä lähiliikenne ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.

Helsingissä junaliikenteeseen vaikuttavat myös päärautatieaseman ja Pasilan välillä tehtävät ratatyöt jouluaaton ja -päivän välisenä yönä. Niiden takia lähijunat eivät kulje päärautatieasemalle jouluyönä klo 00–08. Junia korvaa bussilinja 699X, johon käyvät VR:n junaliput.

Pääkaupunkiseudun HSL-liikenne ajetaan jouluaattona sunnuntaiaikataulujen mukaan. Joulupäivänä joukkoliikenne käynnistyy noin klo 11 aamupäivällä. Käytössä ovat sunnuntaiaikataulut.

Linja-autoliikenteessä osa kaukoliikenteen vuoroista jää ajamatta varsinkin jouluaattona ja joulupäivänä. Lisätietoja bussiliikenteestä löytyy esimerkiksi Matkahuollon sivuilta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja