Kuuden minuutin supertreeni läkähdyttää – katso ohje ja kokeile itse!

Toimittajamme testasivat kuuden minuutin treenin. Hiki tuli.

Toimittajamme testasivat kuuden minuutin CrossX-tyyppisen treenin, joka herättää lihaksistosi takuuvarmasti. Treenissä jokaista liikettä tehdään minuutti. Aikana se kuulostaa lyhyeltä, mutta huh, miten hiki ehtikään tulla!

Lämmittele ennen treeniä haluamallasi tavalla. Aloita vasta sitten treenaus.

Tavoitteena on voittaa lähinnä itsesi, joten se, montako toistoa saat, ei ole tärkeää.

1. Punnerrukset jalat kohotettuina

Punnerra "miesten punnerruksia" jalat suorina koholla, esimerkiksi jalat sohvalla. Nenän ei tarvitse osua lattiaan, mutta lähelle olisi hyvä päästä!

Toimittajien tulokset: 20 toistoa ja 0 toistoa

2. Ketterä juoksu

Levitä maahan köysitikkaat tai tee muuten maahan 11 neliötä. Juokse tekemäsi radan läpi niin, että astut kummallakin jalallasi jokaiseen neliöön. Kun tulet radan päähän, juokse takaisin alkuun ja aloita alusta. Yritän päästä radan läpi mahdollisimman monta kertaa minuutissa.

Toimittajien tulokset:  8,5 kierrosta ja 7,5 kierrosta

3. Vatsalihakset roikkuen

Roiku leuanvetotangosta tai esimerkiksi puunoksasta. Nosta jalat ylös niin, että polvet tulevat eteesi 90 asteen kulmaan. Tee mahdollisimman monta toistoa.

Jos haluat haastetta, nosta jalat niin ylös, että varpaat koskettavat tankoon.

Toimittajien tulokset: 50 toistoa ja 19 toistoa

4. Pallon nosto maasta

Aseta eteesi jumppapallo tai muu esine, joka ei pomppaa karkuun pudotettaessa. Kykkää alas leveässä haara-asennossa, nosta pallo käsilläsi, nouse seisomaan suorin jaloin ja pudota sitten pallo maahan. Toista mahdollisimman monta kertaa.

Toimittajien tulokset 35 kilon pallolla: 29 nostoa ja 30 nostoa

5. Taakan veto

Aseta kaksi kartiota tai esimerkiksi kirjaa noin 3–4 metrin päähän toisistaan. Kierrä kartioita ulkokautta ympäri samalla, kun vedät perässäsi painavaa lentolaukkua tai muuta taakkaa.

Toimittajien tulokset noin 80 kilon taakalla: 9,5 kierrosta ja 8 kierrosta.

6. Sadan metrin soutu

Souda soutulaitteella sata metriä mahdollisimman nopeasti. Tämä on treenin ainoa osuus, joka ei välttämättä onnistu kotona!

Toimittajien tulokset: kummankin aika 25 sekuntia

Lihaskuntoharjoituksen jälkeen kannattaa muistaa jäähdytellä, ja polkea hetki esimerkiksi kuntopyörää.

Kokemus treenistä:

"Treeni oli uskomattoman rankka. Se, ettei jalat kohotettuna saanut yhtään punnerrusta, todella yllätti. Kuin painovoima olisi voimistunut... Todella tehokas treeni, joka tuntui pidemmältä kuin olikaan. Kuusi minuuttia kuulostikin petollisen helpolta."

Lue myös:

    Uusimmat