Mainos

Kursk-sukellusveneen uhrilta löytyi jäähyväiskirje

Ydinsukellusvene Kurskin viime hetkistä on saatu uutta tietoa. Aluksesta nostetun merimiehen taskusta on löydetty kirje, jossa hän kertoo 23 miehen olleen elossa onnettomuuden jälkeen.

Kurskin hylkyä

Kurskin onnettomuuden uhrit eivät kuolleet heti, vaan osa miehistöstä oli elossa vielä tunteja onnettomuuden jälkeen. Menehtynyt upseeri kertoo vaimolleen omistamassaan kirjeessä , että Kurskin perimmäisessä osastossa oli loukussa 23 miestä.

Heti onnettomuuden jälkeen väitettiin, että hylystä kuuluu koputuksia. Venäjän viranomaiset kertoivat kuitenkin myöhemmin, että kaikki miehistön jäsenet kuolivat heti onnettomuuden satuttua.

Sukellusmiehet ovat nostaneet Kurskista tähän mennessä neljä ruumista. Taskusta löydetyn kirjeen perusteella yksi nostetuista uhreista on tunnistettu kapteeniluutnantti Kolesnikoviksi. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan hän kirjoittaa, että 23 merisotilasta pakeni onnettomuuden jälkeen sukellusveneen kuudennesta, seitsemännestä ja kahdeksannesta osastosta aluksen perään yhdeksänteen osastoon. Kirjeessä ei ilmeisesti ollut päiväystä.

-Meitä on kaikkiaan 23 henkilöä täällä. Teimme päätöksen (siirtyä perään) onnettomuuden vuoksi. Kukaan meistä ei ole onnistunut pääsemään pois, Kolesnikov kirjoittaa. Kirjeessä Kolesnikov toteaa kirjoittavansa "säkkipimeässä".

Etsinnät keskeytettiin viime yönä huonon sään vuoksi. Sukeltajat löysivät sitä ennen neljännen ruumiin etsinnöissä, jotka rajattiin illalla sukellusveneen kahdeksanteen ja yhdeksänteen osastoon. Kurskista löydettiin aiemmin eilisiltana kolmen miehistön jäsenen ruumiit, kun sukellukset veneen sisätiloihin pääsivät alkamaan aiemmin päivällä. Ruumiit nostettiin pintaan erikoissäiliössä.

Kursk upposi elokuussa. Onnettomuudessa menehtyi koko aluksen 118-jäseninen miehistö.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.