Kurkku jo nyt kesähinnoissa

Kasvihuonekurkun talvikauden korkeat hinnat ovat tältä vuodelta ohi. Viikkokausia lähes yhtäjaksoisesti paistanut aurinko on vauhdittanut kotimaista satoa ennätyksellisesti ja tuottanut hyvän satotuloksen. Markkinoille ei enää ole kuin kotimaista kurkkua.

- Kotimaisen kurkun tarjonta lähentelee jo puoltatoista miljoonaa kiloa viikossa, arvioi toiminnanjohtaja ISMO OJALA Kauppapuutarhaliitosta. Ojalan mukaan kurkkumäärä on talvikauden tarjontaan nähden kaksi-, jopa kolminkertainen.

Runsas tarjonta on pudottanut kotimaisen kurkun viljelijähinnan ajankohtaan nähden ennätyksellisen alas. Esimerkiksi viikolla 15 viljelijät saivat kurkuistaan vajaan euron kilolta. Kauppapuutarhaliitto patistaa kaupan porrasta ottamaan nopeasti huomioon runsastuneen tarjonnan hinnoittelussaan, jotta kurkku kiertää nopeasti ja saadaan siten tuoreena kuluttajalle saakka. Myös kuluttajien toivotaan huomaavan tilanteen, ja kääntävän kulutuksen kesävaihteelle.

Kuluttajahinnat laskevatKaupan hyllyllä kurkun hinta on tullut ryminällä alas. Espoolaisesta Isosta Omenasta kerrotaan, että heillä kurkku maksaa tänään 1,40 euroa kilolta, kun hinta vielä eilen oli 1,99. Kauppakeskus Jumbossa kurkun hinta on tänään 1,29 euroa. Rovaniemen Citymarketissa hinta on 1,66 euroa ja myyntiä vauhditetaan viikon loppua kohti kampanjalla. Saman kaupungin Siwassa hinta oli 1,50 euroa kilolta. Jyväskylän Palokan Euromarketissa kurkku pitää vielä pörssihintaa yllä, siellä kurkkukilo noteerattiin 2,30 euroksi ja huomiseksi hinnan on kaavailtu nousevan 2,5 euroon.

(Mtv3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja