Kuorrutettua lohta ja uunipunajuuria sekä rahka-puolukkavaahtoa

Kuorrutettu lohi

  • 1 kg lohifileetä
  • 2 suolakurkkua
  • 2 dl smetanaa
  • 1 pnt tilliä
  • 150 g juustoraastetta
  • suolaa
  • valkopippuria

Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita suolakurkkukuutiot, hienonnettu tilli ja smetana keskenään. Mausta seos kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista lohipalojen pintaan paistinpannulla kaunis väri ja mausta myös kalan pinta suolalla ja pippurilla. Nosta palat uunivuokaan ja lusikoi täytettä lohipalojen pää. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Uunipunajuuret

  • 1 kg punajuuria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • ripaus sokeria
  • oliiviöljyä

Pese ja kuori punajuuret. Sekoita kulhossa punajuurilohkoihin suolaa, mustapippuria, timjamia, sokeria ja oliiviöljyä. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Rahka-puolukkavaahto

  • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 dl puolukoita
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • suklaarouhetta

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se maitorahkaan. Murskaa puolukoita hieman haarukalla ja sekoita joukkoon hunaja sekä inkivääri. Yhdistä puolukkaseos vanilja-rahkaseokseen ja lusikoi vaahto annosmaljoihin. Koristele suklaa rouheella ja muutamalla puolukalla.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat