Kuopion piispa joutui perheineen vakavaan auto-onnettomuuteen – auto heittelehti ja lensi rajusti katolleen: "Se oli aika vaarallinen tilanne"

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen joutui perheensä kanssa auto-onnettomuuteen vuodenvaihteen aikaan. Jolkkosen perheen auto ajautui turmassa tien kaarteessa vastakkaiselle kaistalle ja kääntyi lopulta katolleen.

– Meitä oli autossa kuusi. Yksi poika oli armeijassa, niin hän ei ollut mukana. Olimme menossa äitini 80-vuotisjuhlaan, kertoo piispa Jari Jolkkonen Radio Dein haastattelussa piispan kyselytunnilla.

– Se oli aika vaarallinen tilanne, kun auto lähti heittelemään ja ajautui vastakkaiselle kaistalle kahdeksankympin vauhdissa ja sitten kaatui ojaan katolleen. 

Huoli heräsi lapsista

Jolkkonen oli itse apukuskin paikalla turman sattuessa. Hän pelkäsi turman hetkellä erityisesti lastensa vuoksi.

– Muistan sen kun auto kaatui, niin intuitiivisesti jotenkin oli valtava huoli lapsista, että miten lapsille käy? Sitten kaikki pysähtyi ja kun kuului yhdeksänvuotiaan tyttären itkua, niin se tuntui helpottavalta, huojentunut Jolkkonen kertoo.

"Kaikki säilyivät ehjinä"

Jolkkonen kertoo MTV Uutisille, että paikalle saapui nopeasti poliisi, paloauto ja ambulanssi. Myös ohikulkijat auttoivat.

– Ensihoitajat totesivat terveystarkastuksessa, että kaikki olivat säilyneet ehjinä. Auto hinattiin autojen hautausmaalle, mutta meidän elämänmatkamme sai jatkua. Äidin syntymäpäiville tuli ylimääräinen annos nöyrää kiitollisuutta.

Jälkikäteen Jolkkonen julkaisi turmasta Twitter-tilillään kuvan muillekin varoitukseksi.

– Nyt jo helpottaa. Varovaisuutta liikenteeseen. Kiitos varjeluksesta. Elämä jatkuu, hän kirjoittaa Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja