Kuopiolainen Wille kuvasi ehkä vuoden upeimman kuvan täysikuusta – katso hämmästyttävä mestariotos

4:21
Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan tähtivalokuvaaja antaa nyt vinkkejä kuun kuvaamiseen.

Suomalaiset ovat viime päivinä päässeet nauttimaan upeasta luonnonilmiöstä: kokonaisena möllöttävästä täysikuusta. Kuopiolaismies taltioi taivaankappaleesta kuvan, joka hakee vertaistaan.

Kuopiossa asuva markkinointialan yrittäjä Wille Markkanen ei ollut itsekään uskoa, millaisen mestariteoksen hän sai ikuistettua kameralleen viime perjantaiaamuna.

Vaikka mukana oli niin hippusellinen onnea ja kourallinen tuuria, kuvaa metsästettiin systemaattisesti toiselta valokuvaajalta saadun vinkin innoittamana.

– Hän kertoi, että sinä päivänä aamulla Kuu laskee ja tämä innostunut mies näytti kaaviokuvista, missä kulmassa Kuu on, kun se laskeutuu. Sitten mietin, että hetkinen nyt voisi olla oiva tilaisuus ottaa kuva Puijon tornista samaan linjaan täysikuun kanssa, Markkanen kiittelee.

– Toki silloin aamulla jännitti, onko ne laskelmat oikein – liikkuuhan Kuu yllättävän nopeasti valokuvausmielessä.

Tällainen siitä tuli!

Flaksi kävi ja kuva onnistui lopulta paremmin kuin Markkanen olisi osannut unelmoidakaan.

Mykistävässä maisemakuvassa komeilee upea täysikuu, jonka tarkat yksityiskohdat hakevat vertaistaan. Kirkkaana loistava kuu valaisee upealla tavalla sen edessä kohoavaa Puijon näkötornia. Kuopion puijolla sijaitseva 75-metrinen arkkitehtuurinen ilmestys tuo mieleen pimeässä hohtavan avaruusaluksen.

Kyseessä on häikäisevä lopputulos – katso vaikka!

Itseoppinut ammattilainen

Lisäarvoa kuvalle tuo tieto siitä, ettei Markkanen ainakaan omien sanojensa mukaan ole ammattikuvaaja – hän on itseoppinut valokuvaaja, joka napsii kuvia suurilta osin harrastusmielessä.

– En ole varsinaisesti valokuvauksen ammattilainen. Markkinointialalla on valtava tarve sosiaalisessa mediassa julkaistaville kuville. Niitä olen toki ottanut työni puolesta, mutta en ole opiskellut valokuvausta. Olen vain yrittänyt saada aina parempaa aikaiseksi, mies kehuu vaatimattomana.

Vaikka Markkanen kehuukin olevansa ”vain” harrastekuvaaja, hän rantautui Puijon tornin läheisyyteen ammattimaisella kalustolla.

– Minulla oli mukanani sellainen Canonin järjestelmäkamera, jossa oli 400 millin putki. Aika pitkähän se objektiivi saa olla, jotta Kuun saa kohtuullisen kokoisena kuvaan. Muuten tahtoo tulla vain pieni piste, jos objektiivi on liian laaja, Markkanen pohtii.

Mestariteos on kahden kuvan hiottu kokonaisuus

Jotta kuvasta saatiin mahdollisimman tarkka, Markkanen kytki kameran tukevaan jalustaan. Tärähdyksen mahdollisuus minimoitiin kaukolaukaisimella.

– Yhdistin kameran kännykkään, eli kännykällä ohjattiin kuvaa ja laukaistiin kamera, jotta tärähdysmahdollisuus saatiin kuvaushetkellä minimoitua.

Markkanen paljastaa, ettei hänen ottamansa mestariteos tapahtunut yhdellä laukauksella: se on kahden kuvan kaunis ja harkittu kokonaisuus.

– On täysin mahdotonta ottaa Kuusta ja jostain toisesta objektista samalla hetkellä kuvaa. Eli torni ja Kuu on sekunnin välein toisistaan valotettu ja siten saatu molemmat tarkoiksi, Markkanen kertaa tyytyväisenä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja