Tähtitaivaan jännitysnäytelmä: Auringon edessä komeileva Kuu loi taivaalle tulisen renkaan – harvinainen näky hämmästytti Saudi-Arabiasta Singaporeen saakka

1:22

Harvinaisen komeaa auringonpimennystä seurattiin Saudi-Arabiasta Singaporeen.

Tuhannet kokoontuivat hyvissä ajoin parhaille katselupaikoille alueella, joka ulottui Persianlahdelta Kaakkois-Aasian länsikulmille. Luvassa oli niinkutsuttu tulirengas, kun kuu asettuu täsmälleen auringon eteen, ja auringosta näkyy vain kehä.

Singaporessa näky on harvinainen.

– Tämä on toinen vain kahdesta auringonpimennyksestä tällä vuosisadalla, ja seuraava on vasta 2063, joten kyllä, se on harvinaista, sanoi Singaporen astronomisen seuran puheenjohtaja Albert Ho.

– Halusin tästä kerran elämässä-kokemuksen, ja on se hämmästyttävää, kertoi intialaispoika Vick.

– Tulimme Lontoosta Saudi-Arabiaan vain tämän vuoksi, koska se tapahtui auringon noustessa ja se oli hienoa, sanoi Lontoossa asuva Samson hiekkakummun laella.

Hän oli ilmeestä päätellen onnensa kukkuloilla.

Video: Tässä hämmentävimmät auringonpimennykseen liittyvät uskomukset esiteltynä käytännössä.

1:34

Auringonpimennykseen liittyy erikoisia uskomuksia

Auringonpimennykseen liitetään erikoisia uskomuksia. 

Kanamunateoriassa idea on ollut siinä, että painovoima vähentyisi auringonpimennyksen aikana ja kananmunakin pysyisi pystyssä. Tämä ei vain pidä paikkaansa.

– Kokeen voi tehdä ennen tai jälkeen pimennyksen tai sen aikana, mutta totta se ei ole. Lapset saattavat kuitenkin innostua tieteestä ja astronomiasta, sanoo eläkkeellä oleva tohtori Chong Hon Yew Malesiasta.

Aasian someen pullahti kuitenkin kananmunista videoita, joissa jujuna kuitenkin oli kikka tukea munaa näkymättömästi.

Pakistanissa jotkut hautasivat itsensä rantahiekkaan paikallisuskomuksen kerrottua, että auringonpimennys voi parantaa tuolloin vaivoja.

– Minulla on ongelmia näköni kanssa ja minulle sanottiin että hiekkaan upottautuminen voisi auttaa, sanoi 20-vuotias Mehrban Attari.

– Ehkä se tehoaa pidemmän ajan kuluessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja