Kuningatar Silvia ja kuningas Kaarle Kustaa valloittavissa nuoruuskuvissa!

Ruotsin hovi julkaisi Tanskan kuningasparin valtiovierailun kunniaksi vanhoja kuvia.

Tanskan kuningas Frederik  ja hänen puolisonsa kuningatar Mary  vierailevat 6. toukokuuta Ruotsissa kuningas Kaarle Kustaan  ja kuningatar Silvian kutsumina. Kyseessä on heidän ensimmäinen valtiovierailunsa Tukholmassa. 

Ruotsin hovin virallisella Instagram-sivustolla on julkaistu 5. toukokuuta useita postauksia, missä hehkutetaan Tanskan ja Ruotsin kuningashuoneiden välistä ystävyyttä. Hovien jäsenet ovat sukua keskenään, sillä vallasta luopunut Tanskan kuningatar Margareeta on kuningas Kaarle Kustaan serkku, koska Kaarle Kustaan vuonna 1947 kuollut isä Kustaa Aadolf ja Margareetan vuonna 2000 kuollut äiti Ingrid olivat sisaruksia.

Yhdessä kuvakarusellijulkaisussa on ensimmäisenä kuva, jossa Kaarle Kustaa on pienenä poikana äitinsä Sibyllan, isoisänsä Kustaa Aadolfin ja tätinsä, eli isänsä siskon Ingridin, kanssa. 

Kuvia voit selata nuolesta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Karusellin viimeisessä kuvassa Kaarle Kustaa on kuningatar Silvian ja heidän esikoistyttärensä prinsessa Victorian  kanssa tämän kastejuhlassa. Kuvan taustalla näyttää olevan myös Suomen silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen.

Suomen tasavallan presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb tekivät ensimmäisen valtiovierailunsa Ruotsiin 23.–24. huhtikuuta. 

Juttua muokattu 14.5. kello 16: Ensimmäisessä kuvakarusellin kuvassa näkyy Kaarle Kustaan isoisä, ei isä. 

Lue myös:

    Uusimmat