Kuningatar Elisabet esitteli Boris Johnsonin hallituksen ohjelman, josta oppositio antaa voimakasta kritiikkiä – Britannian EU-ero puheeksi ennen joululomia

4:01
Britannian konservatiivit saivat murskavoiton vaaleissa – näin Boris Johnsonin ylivoima otettiin vastaan Brysselissa

Britanniassa kuningatar Elisabet on esitellyt pääministeri Boris Johnsonin hallituksen hallitusohjelman.

Sen keskeisinä teemoina ovat Britannian EU-ero, kansallisen terveydenhuoltojärjestelmän rahoitus, sosiaaliturvauudistus ja väkivaltarikoksista tuomittavien tuomioiden pidentäminen.

Johnsonin mukaan hallitus haluaa toimillaan olla yhdistämässä kansakuntaa ja tarttua uusiin mahdollisuuksiin. Britannian on määrä jättää EU tammikuun lopussa.

Hallitusohjelma kerää kritiikkiä oppositiolta

Opposition mukaan hallitus ei esimerkiksi terveydenhuoltouudistuksessaan ole mennyt riittävän pitkälle, eivätkä uudet käytännöt pysty paikkaamaan sitä valtavaa vajetta, joka rahoitukseen ja henkilökunnan palkkaamiseen on syntynyt niiden vuosien aikana, kun terveydenhuollon budjetti on ollut kroonisesti alirahoitettu, kertoo BBC.

Koska kyseessä oli jo toinen hallitusohjelman esittely vajaan kahden kuukauden aikana, oli juhlallisuuksia jonkin verran karsittu. Kuningatar ei esimerkiksi saapunut tilaisuuteen hevosten vetämillä vaunuilla, vaan tavanomaisesti autolla.

Brexit nostetaan pöydälle ennen joululomia

Hallitusohjelman esittelyn jälkeen parlamentissa jatkuu alahuoneen jäsenten virkavalojen läpikäynti. Kun kaikki muodollisuudet on saatu käytyä läpi, parlamentti aloittaa työnsä.

Ensimmäiset keskustelut ja äänestykset Britannian EU:sta irrottavasta lakiesityksestä on määrä käydä jo perjantaina ennen kuin kansanedustajat jäävät joululomalle.

Johnsonin konservatiivit ottivat murskavoiton viime viikon ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja