Kuningatar Elisabet, 95, totuttelee uudenlaiseen elämään ilman prinssi Philipiä – ei aio palata takaisin Buckinghamin palatsiin

2:54
Prinssi Philipin lapset muistelivat isäänsä BBC:n erikoislähetyksessä – kruununprinssi Charles: "Äitini tukemisessa hänen energiansa oli hämmästyttävä"

Kuningatar Elisabetin kerrotaan aikovan asettua vakituisesti Windsorin linnaan. 

Kuningatar Elisabetin elämä on tällä hetkellä murroksessa, kun monarkki totuttelee elämään ilman puolisoaan. 95-vuotiaan monarkin puoliso prinssi Philip menehtyi 9. huhtikuuta 99-vuotiaana. Elisabet ja Philip olivat naimisissa 73 vuotta. 

Daily Mail kertoo, että puolisonsa kuoleman jäljiltä Elisabet on päättänyt, että Windsorin linnasta tulee tästedes hänen päätoiminen kotinsa eikä hän aio jatkaa asumista Buckinghamin palatsissa ainakaan enää kuluvan vuoden aikana. Elisabetin on kerrottu aikovan matkustaa Lontooseen hoitamaan tarvittavia tehtäviään mikäli se on hänelle turvallista koronatilanteesta johtuen. 

Arvioiden mukaan tämä tulee olemaan pisin aika, minkä kuningatar on viettänyt poissa Lontoon keskustassa sijaitsevasta Buckinghamin palatsista 68 vuotta kestäneen valtakautensa aikana. 

Yleensä Elisabet on palannut Buckinghamin palatsiin lokakuussa sen Balmoralin linnassa Skotlannissa viettämänsä kesän jälkeen, mutta tämä vuosi tulee olemaan poikkeus, kun kuningatar lähteiden mukaan palaa Buckinghamin sijaan Windsorin linnaan. Kuningatar vietti Windsorin linnassa suurimman osan koronapandemian alun ajoista eristyksissä prinssi Philipin kanssa. 

– Toiveena on, että Buckinghamin palatsista tulee jälleen työpaikka, mutta ainoastaan mikäli sen nähdään olevan järkevää sekä tarkoituksenmukaista, kuninkaallinen lähde kertoo. 

Korkean ikänsä takia Elisabet kuuluu koronaviruksen riskiryhmään. Aiemmin keväällä uutisoitiin, että hän on saanut koronavirusrokotteen. Kuningatar noudattaa kaikkia mahdollisia varotoimia niin pitkään, kun koronapandemia on vakava uhka hänen terveydelleen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja