Kuningas Charlesin ja kuningatarpuoliso Camillan kruunajaiset pidetään toukokuussa

Kuningas Charlesile ja kuningatarpuoliso Camillalle järjestetään kruunajaiset ensi vuonna.

Kuningas Charlesin kruunajaiset pidetään lauantaina 6. toukokuuta Westminster Abbeyssa, Buckinghamin palatsi ilmoitti 11. lokakuuta. Niin ikään kuningatarpuoliso Camilla  kruunataan historiallisessa seremoniassa.

Kuningas Charles astui valtaan, kun hänen äitinsä kuningatar Elisabet nukkui pois 8. syyskuuta. Kruunajaiset ovat Charlesin hallituskauden symbolinen juhla.

Buckinghamin palatsi on ilmoittanut, että seremoniassa yhdistyvät muinainen ja moderni, niin että se juurtuu pitkäaikaisiin perinteisiin, mutta se myös heijastaa hallitsijan roolia tänään ja katsoo tulevaisuuteen.

Charles on kruunajaisten aikaan täyttänyt 74 vuotta ja on näin vanhin uusi hallitsija, joka on kruunattu. Päivämäärä on myös hänen pojanpoikansa Archien,  prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin pojan, 4. syntymäpäivä.

Vielä ei ole tiedossa, lisätäänkö kruunajaisviikonloppuun ylimääräinen pyhäpäivä, sillä arkipyhäksi on jo sovittu aiemmin tuolla viikolla maanantai 1. toukokuuta. Voi olla, että arkipyhää myös siirretään. 

Ensi vuoden 2023 kruunajaiset ovat ensimmäiset lähes 70 vuoteen, sillä viimeisin kruunajaisseremonia pidettiin Elisabetille kesäkuussa vuonna 1953. Elisabetin kruunajaisten jumalanpalvelus kesti lähes kolme tuntia, mutta kuninkaallisten lähteiden mukaan ensi vuoden seremonia on lyhyempi, monipuolisempi ja sinne tulee paljon vähemmän vieraita. 

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat