Roolit kääntyivät päälaelleen – kuningas Charlesin täytyy alkaa maksaa vuokraa pojalleen prinssi Williamille

Näin Iso-Britannia muuttuu kuningas Charlesin aikakaudella 8:20
Suomen Lontoon suurlähettiläs arvioi – näin Iso-Britannia muuttuu kuningas Charlesin aikakaudella

Kuningas Charles joutuu vastaisuudessa maksamaan kodistaan Highgrove Housesta vuokraa pojalleen prinssi Williamille.

Kuningatar Elisabetin kuoltua moni asia meni uusiksi brittihovin kuninkaallisessa perheessä. Elisabet menehtyi 8. syyskuuta Balmoralin linnassa Skotlannissa. Hän oli kuollessaan 96-vuotias. 

Elisabetin kuoltua tuli hänen vanhimmasta pojastaan Charlesista välittömästi kuningas. Charlesin esikoisesta prinssi Williamista tuli puolestaan kuninkaan päätöksen myötä Walesin prinssi ja hänen puolisostaan Catherinesta Walesin prinsessa. 

Walesin prinssin titteliä piti hallussaan Williamia ennen Charles itse. Sekä Walesin prinssin että Cornwallin herttuan titteleiden lisäksi William peri Charlesilta myös koko Cornwallin herttuakunnan. Vuonna 2021 Cornwallin herttuakunta tuotti Charlesille noin 23 miljoonan euron arvoiset vuositulot, ja William puolestaan on nyt oikeutettu kyseisiin ylijäämätuloihin. 

Hello!-lehden mukaan William saa herttuakunnan tulojen lisäksi käyttöönsä sen maa-alueet, rakennukset sekä taloudelliset sijoitukset. 

Mukaan lukien Charlesin yksityiskodin Highgrove Housen, joka sijaitsee Glouchestershiressa. Kuninkaan koti on siis nyt teknisesti Williamin omistuksessa, eli mikäli Charles haluaa jatkaa sen käyttämistä, on hänen maksettava siitä pojalleen vuokraa. Highgrove Housen vuosittaiset elinkustannukset ovat arvioiden mukaan noin 800 000 euron luokkaa, kertoo New York Post. Charles on pitänyt Highgrove Housea kotinaan vuodesta 1980 lähtien.

Kuninkaana Charles hoitaa viralliset tehtävänsä Buckinghamin palatsista käsin. Charlesin odotetaan ottavan käyttöönsä myös Norfolkissa sijaitsevan Sandringhamin kartanon, jossa kuninkaallisen perheen jäsenet tunnetusti viettävät esimerkiksi joulua. 

Lue myös:

    Uusimmat