Mainos

Kun seksi sattuu

Vagisan Cremolum -emätinpuikko avuksi - kosteuttaa ja hoitaa yön aikana

Seksuaaliterapeutti Ann-Marlene Henning neuvoo sekä naisia että miehiä seksuaalisuuteen liittyvissä haasteissa. Hän on erikoistunut eri ikävaiheissa tapahtuviin seksuaalisuuden muutoksiin.

– Ikääntyvien naisten ja miesten pitäisi tutustua kehonsa muutoksiin paremmin. Muutoksia voi tulla paljon ja ne liittyvät tyypillisesti hiuksiin, ihoon ja etenkin emättimen limakalvoihin. Monet haluaisivat harrastaa seksiä vielä vanhempanakin, mutta kipu saattaa viedä halut, Henning sanoo.

Nuorena emättimen limakalvot ovat yleensä tasaisen kosteat. Tilanne muuttuu kuitenkin vaihdevuosien myötä. Emätin muuttuu kuivemmaksi, jolloin seksi voi olla kivuliasta.

Vaikuttaako tämä myös seksuaaliseen haluun?

– Kyllä, valitettavasti yhteys on selkeä. Miten seksi voisi olla mukavaa, jos se sattuu? Monet naiset harrastavat seksiä hoitamatta kipuaan. He eivät halua myöntää ongelmaa. Pelko parisuhdeongelmista voi olla tähän syynä. Kun asiasta ei puhu, haluttomuus jatkuu. Tämä voi johtaa jopa parisuhteen kariutumiseen, Henning sanoo.

Miten naiset tunnistavat emättimen kuivuuden?

– Naiset tuntevat kuivaa, kiristävää oloa ja kirvelyä. Liikunta, esimerkiksi pyöräily, voi tuntua polttelevana kipuna. Yhdyntä sattuu, koska kuivat limakalvot eivät jousta ja voivat olla jopa rikki, Henning sanoo.

Onko niin, että monet naiset vain hyväksyvät tilanteensa?

– Kyllä, vaivojen ajatellaan olevan normaaleja. Hoitamattomuuden seurauksena ongelma yleensä pahenee, Henning toteaa.

Ann-Marlene Henning kertoo omista kokemuksistaan

– Minulla on henkilökohtaisia kokemuksia siitä, kun seksi sattuu. Farmaseutti suositteli minulle kosteuttavaa Vagisan-emätinvoidetta ja Cremolum -emätinpuikkoja. Tuotteiden välillä on eroja,

– Vagisan Cremolumia ei pidä käyttää juuri ennen seksiä, kun taas Vagisan-emätinvoidetta voi käyttää ennen seksiä. Sain nopeasti avun tuotteista. Tuntuu, että sain takaisin elämäniloni ja nautimme kumppanini kanssa seksistä kuten ennen!

Emätinpuikko laitetaan yöksi emättimeen, jossa se sulaa hitaasti kehon lämmön vaikutuksesta muodostaen pehmeän voiteen. Voide pysyy hyvin limakalvojen pinnassa hoitaen niitä.

Vagisan Cremolum kosteuttavien emätinpuikkojen säännöllinen käyttö auttaa pitämään kuivuuden poissa ja ehkäisee emättimen ärsytystä. Vagisan Cremolumin sisältämä maitohappo muodostaa emättimessä suositellun pH-arvon eli happamuuden (pH 4) ja voiteen sisältämät lipidit (rasvat) hoitavat emättimen limakalvoja.

Näiden kysymysten perusteella voit pohtia, onko sinulla emättimen kuivuutta

Onko sinulla ollut viimeisen kuukauden aikana seuraavia vaivoja:

  • Kuivuuden tunnetta limakalvoissa? Kyllä Ei
  • Kutinaa? Kyllä Ei
  • Arkuutta / Ärsytystä? Kyllä Ei
  • Polttelua? Kyllä Ei
  • Kipuja emättimen alueella;
  • riippumatta seksistä?
  • seksin yhteydessä?

Jos vastasit ainakin yhteen kysymykseen myöntävästi, se voi olla merkki siitä, että sinulla on limakalvojen kuivuutta.


Lue myös:

    Uusimmat