Kun Mestarien liigan välierästä tuli täysi kaaos: "Didier Drogba sekosi ja meno yltyi siitä" – erotuomarin perheelle tappouhkauksia vielä vuosien jälkeen

Englantilainen suurseura Chelsea aloittaa tänään Mestarien liigan välierätaiston Real Madridia vastaan. Vuonna 2009 Chelsealla oli vastassaan toinen espanjalaisjätti Barcelona, ja tuo ottelupari ei ole unohtunut Lontoossa. 

Chelsea pääsi tuolloin välierän toiseen osaotteluun hyvistä asemista, sillä alla oli 0-0-tasapeli Barcelonan kotipelistä. Voitto kotinurmella riittäisi jatkopaikkaan sinipaidoille. 

Se näytti olevan tulossa, kun Chelsea johti lisäajalle mentäessä 1-0 Michael Essienin 9. minuutin osumalla. Lisäksi Barcelona oli vajaamiehinen Eric Abidalin punaisen kortin seurauksena.

Sitten heilahti Andres Iniestan oikea jalka. Espanjalaistähden kuti painui oikeaan yläkulmaan, kun pelikellossa oli 90+3 minuuttia. Barcelona selviytyi finaaliin vierasmaalisäännön turvin. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

Pääkuvan videolla Andres Iniestan ratkaisumaali, minkä jälkeen Chelsean kotistadionilla nähtiin raivokasta menoa. 

Chelsea-leiri ja sinipaitaisten fanit olivat raivoissaan, sillä heidän mielestään norjalaistuomari Tom Henning Övrebön olisi pitänyt tuomita ainakin joku neljästä Barcelonan boksissa tapahtuneesta kiistanalaisesta tilanteesta rankkariksi Chelsealle. Viimeinen näistä nähtiin Iniestan maalin jälkeen, kun Michael Ballackin yritys näytti osuvan Samuel Eto'on käteen. 

Juttu jatkuu kuvien jälkeen. 

Kun loppuvihellys tuli, Chelsean tähtihyökkääjä Didier Drogba haukkui tuloksen ja tuomarityöskentelyn "v***n häpeälliseksi" tv-kameroiden edessä. 

Chelseassa vuodet 2006-2017 pelannut John Obi Mikel muisteli ottelun jälkeisiä tunnelmia The Athleticin maaliskuussa julkaisemassa jutussa. 

– Pelaajatunnelissa ja pukuhuoneessa vallitsi kaaos. Pulloja ja tavaroita lenteli kaikkialla. Pöytiä lyötiin mäsäksi. Kaikki huusivat ja karjuivat. Joku voisi sanoa, että tuollainen käytös oli normaalia Chelseassa tappion jälkeen. En tiedä nykymenosta, mutta tuolloin tappioita ei suvaittu. Tuo ilta oli erityisen hullu. Drogba sekosi kentällä, ja meno yltyi siitä, Mikel kertaa. 

Drogba sai reaktioistaan viiden ottelun pelikiellon Uefalta. Myös puolustaja Jose Bosingwaa rangaistiin kolmen ottelun pannalla. 

Övrebölle raivoisasti huutanut Ballack selvisi ilman rangaistusta, mutta Övrebö ei ole säästynyt Chelsea-fanien tuomioilta. 

Tuomari tunnusti vuonna 2012, että hän teki kyseisessä ottelussa virheitä. Övrebö kertoi tuolloin saavansa edelleen tappouhkauksia kohutapahtumien takia.

– Saan edelleen muutamia tappouhkauksia, mutta ne menevät suoraan roskakoriin. En ota niitä vakavasti, vaikka joskus ihmettelenkin niitä lähettäviä ihmisiä. Juuri hiljattain sain sähköpostin Chelsea-fanilta, joka sanoi haluavansa tappaa minut ja perheeni, Övrebö kertoi The Timesille ESPN:n mukaan

– Tein parhaani kentällä, eikä minun tarvitse pyydellä anteeksi, sillä virheet ovat osa peliä. Tuo todella haastava ottelu auttoi minua tuomarina. Jos selviän siitä, että Drogba huutaa minulle päin naamaa, selviän mistä tahansa, vaikka hän onkin oikeasti mukava kaveri, Övrebö kommentoi yhdeksän vuotta sitten. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Barcelona eteni vuonna 2009 Mestarien liigan titteliin lyömällä finaalissa Manchester Unitedin. Tämän kauden kilpailussa se ei ole enää mukana. 

Mestarien liigan välierät C Morella:

1. osaottelut

Aika

Tiistai 27. huhtikuuta

Ohjelmatiedot

22.00

Real Madrid-Chelsea

C More Sport 1/cmore.fi

Keskiviikko 28. huhtikuuta

22.00

PSG-Manchester City

C More Sport 1/cmore.fi

2. osaottelut

Aika

Tiistai 4. toukokuuta

Ohjelmatiedot

22.00

Manchester City-PSG

C More Sport 1/cmore.fi

Keskiviikko 5. toukokuuta

22.00

Chelsea-Real Madrid

C More Sport 1/cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat