Kummallinen sekamelska yllätti asukkaat: Annelin kodin postiosoite vaihtui täysin ilmoittamatta – Googlen mukaan "uusi" osoite sijaitsee metsässä

Helsingin Malmilla 30 vuotta asuneen Anneli Weckmanin kodin osoite vaihtui täysin yllättäen ja tiedottamatta. Weckman huomasi yhtenä päivänä, että vakuutusyhtiön lähettämässä kirjeessä oli eri postiosoite kuin aiemmin.

Sekaannus juontaa juurensa viime vuoteen, kun entinen Latokartanontie Helsingin Malmilla muutettiin Vanhaksi Helsingintieksi. Weckman asuu Vilppulantie kahdessa sijaitsevassa pienoiskerrostalossa. Vilppulantie on Vanhasta Helsingintiestä haarautuva tie.

– Nyt kuitenkin kävi niin, että meille alkoi tulla postia Vanha Helsingintie -osoitteella, vaikka meidän osoite on oikeasti edelleen Vilppulantie 2. Posti oli ilmoittanut muutoksista isoihin laitoksiin, kuten vakuutusyhtiöihin, Weckman kertaa viimeaikaisia tapahtumia MTV Uutisille.

Virallinen osoite eri kuin postiosoite

Weckman otti yhteyttä Väestörekisterikeskukseen, josta kerrottiin, että talon osoite on kuitenkin edelleen virallisesti Vilppulantie 2.

Postista sen sijaan kerrottiin naiselle, että kyseisellä kiinteistöllä on itse asiassa kolme eri osoitetta: Vanha Helsingintie 17, Vilppulantie 2 ja Pekanraitti, joka on kerrostaloa hipova polku.

– Postilta kyllä luvattiin, että posti tulee perille kaikkiin näihin osoitteisiin. Harmittaa ettei tästä tiedotettu ja lisäksi haluaisin tietää, mihin he ovat ilmoittaneet meidän "uudet" osoitteet. Se ärsyttää kaikista eniten, että en tiedä.

Weckman kertoo, että postit ovat tulleet normaalisti perille myös uudella osoitteella. Sen sijaan vaikkapa vieraita ajatellen "uusi" osoite on vaikea, sillä esimerkiksi Googlen karttojen mukaan  Vanha Helsingintie 17 sijaitsee metsässä.

Kaupunki: Kiinteistöllä voi olla useampia osoitteita

Weckmanin osoitesekamelskasta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan Helsingin kaupunki vahvistaa, että kiinteistöllä voi olla useampikin kuin yksi osoite.

Tässä tapauksessa Vilppulantie 2 -kiinteistö sijaitsee kulmatontilla, jota sivuaa toinen katu ja polku.

– Aina kun kiinteistöllä on katuyhteys johonkin katuun, sillä on katuosoite kyseiselle kadulle. Rakennuksella voi siis olla useampi osoite. Tässä tapauksessa virallisia osoitteita on kolme, kertoo osoitesuunnittelija Valtteri Kettunen Helsingin kaupungilta Helsingin Sanomille.

Jos osoitteita on useampia, saa yleensä kiinteistön omistaja päättää, mitä käyttää.

Weckmanin talonyhtiön tapauksessa oli kuitenkin käynyt jonkinlainen sekaannus Postin osoiterekisterissä, sillä osoite oli muuttunut asukkaiden tietämättä, HS kertoo.

Sekaannusta selvitellään nyt Helsingin kaupungin ja Postin puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat