Kuluttaja testasi kumisaappaat: Kestävyydessä isot erot – halvin myös huonoin

Kumisaappaat pitävät varpaat kuivina, näinhän sitä toivoisi. Yhä useammin kuitenkin törmää siihen valitettavaan tosiasiaan, että saappaat vuotavat vähäisenkin käytön jälkeen.

Kumisaappaiden odottaisi pitävän vettä, kestävän kovaakin kulutusta ja estävän liukastumisen.

Kuluttaja-lehden yhdeksän saappaan testissä paljastui, että kumisaappaiden kestävyydessä on suuria eroja.

Useat testin saappaista halkesivat, kun niiden päälliskumia taivuteltiin kävelyä jäljittelevässä testissä. Lisäksi monien saappaiden vuorit kuluivat nopeasti puhki.

Kuluttaja testasi kävelyn aiheuttamaa rasitusta laboratoriossa. Jalkaterän päältä otettuja näytteitä taivuteltiin 100 000 kertaa, joka vastaa noin 150 kilometrin kävelyä tosioloissa. Pohjiin tehtiin ensin viilto ja sitten niitä taivuteltiin 30 000 kertaa. Testissä seurattiin miten pahasti viilto lähtee repeämään.

Testin huonoin myös halvin

Testin huonoin saapas on myös halvin, S-kauppojen 17 eurolla myymä House-kumisaapas. Taivutustestissä siitä halkesi päällisen lisäksi myös pohja. Päällisen taivutustestin reputti myös kaksi muuta, kalliimpaa mallia.

Testissä oli mukana kolme Nokian saapasta. Nokialaisten heikko kohta ovat vuorit, joihin kului nopeasti reikä varsinkin märkänä. Hai-saappaan vuori kului puhki myös kuivana.

Kaikki testatut kumisaappaat pitävät hyvin kuivalla kelillä, mutta eivät märällä. Nokialaisia lukuun ottamatta kaikki on tehty Kiinassa. Vain Nokian saappaat tehdään Euroopassa, Slovakiassa ja Serbiassa.

Testin paras saapas löytyy Helly Hansenin mallistosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja