Kuluttaako puolisosi liikaa aikuisviihdettä? Toimi näin

Aikuisviihteen katseleminen voi parisuhteessa mennä niin pitkälle, että se aiheuttaa ongelmia suhteeseen.

Aikuisviihdesivustojen seuraamiseen voi kehittyä riippuvuudeksi asti. Siitä irtipääseminen voi olla hankalaa ja aikaa vievää, ja joskus siihen voi joutua hakemaan ulkopuolista ammattiapua. Usein aikuisviihteestä riippuvainen tiedostaa itsekin ongelmansa, vaikkei sitä myöntäisikään.

Puolisolle ongelma voi olla haastava, sillä internetissä yömyöhään valvova puoliso saattaa vältellä todellista kontaktia kumppaninsa kanssa vetoamalla väsymykseen. Häpeä voi taas johtaa siihen, että puoliso peittelee jälkiään ja sivustovierailujaan.

Jälkien peittelystä ei ole syytä suuttua, sillä jokaisella on oikeus omaan yksityisyyteensä. Seksuaalisuus on yksi intiimeimpiä yksityisyyden asteita. Parisuhteessa ei kuitenkaan voi koskaan omistaa toista, ja tuon tosiasian kunnioittaminen voi myös auttaa parisuhdetta.

Osalle aikuisviihdesivustoilla käyminen voi olla fantasiamaailmassa käymistä, eikä siitä maailmasta haluta puhua kenellekään toiselle. Aikuisviihteen katselussa ei itsessään olekaan mitään poikkeavaa, vaan se muuttuu ongelmaksi, jos se häiritsee omaa tai puolison elämää.

Avoin keskustelu on ensimmäinen askel asian käsittelyyn. Puoliso voi ensin kieltää ongelmansa, mutta ymmärtävällä asenteella ongelma voi alkaa aueta. Jos kumppani ymmärtää parantaa tilannetta, olette jo pitkällä parisuhdeongelman setvimisessä.

Jos asia ei kuitenkaan ratkea kahden kesken keskustelemalla, voi olla syytä ottaa yhteyttä ulkopuoliseen apuun. Seksuaaliterapiassa kontaktia ongelman kohteeseen vähennetään pikkuhiljaa, ja himon tilalle pyritään keksimään korvaavaa tekemistä.

Lue myös:

Kuva: Shutterstock

Lähde: Anu Suomela, Seksi – kaikki mitä tulee tietää

AVA

Lue myös:

    Uusimmat