Mainos

Kulttuuritalo täyttää 50 vuotta

Alvar Aallon suunnittelema talo rakennettiin pääosin talkootyönä. Kulttuuritalo suojeltiin rakennussuojelulailla sekä rakennustaiteellisesti että kulttuurihistoriallisesti arvokkaana rakennuksena vuonna 1989.

Helsingin Kulttuuritalo täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Punatiilinen, muodoltaan epäsymmetrisen kaareva konserttisali on alusta asti ollut ahkerassa musiikki- ja tapahtumakäytössä. Tunnettuja Kulttuuritalossa esiintyneitä artisteja ovat muun muassa Jimi Hendrix, Eric Clapton, Led Zeppelin, Frank Zappa, Queen, Jethro Tull, Ramones ja Metallica.

Ensimmäisinä vuosikymmeninä talossa oli runsasta harrastustoimintaa kerhoineen ja seuroineen. Konserttisali toimi myös poliittisten kokousten pitopaikkana, sillä talo rakennettiin Suomen kommunistisen puolueen ja useiden vasemmistolaisten järjestöjen toimesta.

Alvar Aallon suunnittelema talo rakennettiin suurelta osin talkootyönä. Kulttuuritalo suojeltiin rakennussuojelulailla sekä rakennustaiteellisesti että kulttuurihistoriallisesti arvokkaana rakennuksena vuonna 1989.

Vuoden 1991 konkurssiin hakeutumisen, monien omistajavaihdosten ja vaiheiden jälkeen Kulttuuritalo on päätynyt Senaatti-kiinteistöjen hallintaan.

Runsaan tapahtumatoiminnan lisäksi talossa toimivat vakituisesti myös Radion sinfoniaorkesteri, Museoviraston rakennushistorian osasto ja Tanssiteatteri Rollo.

Lukuisten konserttien lisäksi tänä keväänä Kulttuuritalossa järjestetään sekä Suomen euroviisufinaali että Emma-gaala. Talon juhlavuosi huipentuu lokakuun juhlakonsertteihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.