Kulosaaren lapsisieppaajan käyttämä ase edelleen kateissa – epäilty kiistää yhä rikoksen

Kulosaaressa siepatusta pojasta ei maksettu lunnaita - tämä tapauksesta tiedetään 1:52
Tämä Kulosaaren kidnappauksesta tiedetään.

Helsingin Kulosaaren lapsisieppauksesta epäilty 54-vuotias mies kiistää yhä syyllistyneensä rikokseen eikä hän ole halunnut avata tapahtumien kulkua. Epäillyn mukaan hän ei ole ollut kidnappaamassa 9-vuotiasta poikaa Kulosaaressa huhtikuussa.

Poika oli matkalla kouluun perjantaiaamuna 22. huhtikuuta, kun epäilty poliisin mukaan uhkasi lasta aseella, pakotti hänet autoon ja peitti pojan kasvot. 

Vanhemmat saivat kiristysviestin pojan puhelimesta pian sieppaamisen jälkeen. Poliisi ei kerro, kuinka suuresta lunnasvaatimuksesta siinä oli kyse.

Ase kateissa

Sieppauksessa käytetty ase on edelleen kateissa. Aseella uhkaaminen perustuu lapsen kertomaan, mutta poliisilla ei ole mitään syytä epäillä sitä. Poliisin mukaan poika on kertonut tapahtumista alusta alkaen selkeästi ja johdonmukaisesti.

Lisäksi poliisi on kerännyt tutkinnassa paljon muutakin näyttöä.

Selvityksen mukaan teko oli ennakkoon suunniteltu. Epäilty ajoi sieppaamisen jälkeen autolla Sipooseen, jossa hän sitoi pojan metsässä puuhun. Poika pääsi omin neuvoin irti nippusiteistä, kun epäilty poistui paikalta.

Pojalla mukana ollut tummansininen reppu on myös yhä kateissa.

Esitutkinta valmistunee kesäkuun aikana. Vangittuna olevaa 54-vuotiasta miestä epäillään panttivangin ottamisesta ja törkeästä ryöstöstä.

Rikostoimittajat: Vantaan sellimurha 9:55
Rikostoimittajat keskustelivat Uutisaamussa myös Kulosaaren sieppauksesta. Katso koko keskustelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat