Kukkaterapialla eroon pitkäaikaissairauksista

Ahdistus, masennus, uniongelmat, diabetes… 15 vuotta kukkaterapeuttina toiminut Juha Tulkki tarjoaa yleisten vaivojen helpottamiseen epätavallisen vaihtoehdon.

Kemiläinen Juha Tulkki ehti työskennellä vuosia liike-elämässä, kun hän törmäsi hyvinvointimessuilla kukkaterapiaan. Hän oli kuullut aiheesta aiemmin ystävältään. Messujen myötä kiinnostus kasvoi siinä määrin, että Tulkki päätti kokeilla kukkaterapiaa itse.

− Mikäli ADHD olisi keksitty minun nuoruudessani, olisin taatusti saanut diagnoosin. Olin käynyt läpi myös pari burn outia. Olen ollut aina kiinnostunut siitä, miten voin vaikuttaa itse itseeni, Tulkki valottaa ennakkoluulotonta suhtautumistaan.

Tulkki huomasi kukkaterapian vaikutukset konkreettisesti: tipat auttoivat häntä rauhoittumaan ja keskittymään. Hän hankki lisää tippoja luontaistuotekaupasta ja alkoi sekoitella niitä itse.

− Kun pari tuttavaani kertoi ongelmistaan, sekoitin tippoja heillekin. Pian sana alkoi kiertää.

Apua moniin vaivoihin

Tulkki on toiminut kukkaterapeuttina nyt jo 15 vuoden ajan ja ehtinyt sekoittaa 15 000 kukkatippapulloa. Totaaliseen alanvaihtoon hän ajautui vähitellen saamansa hyvän palautteen myötä.

− Meditaatio on ollut pitkään osa elämääni. Yhden session aikana kirkas valo täytti energiakenttäni. Se viesti, että minulla on kyky tajuta luontaisesti, millaisia kukkatippoja kukin ihminen tarvitsee. Olin aluksi epäileväinen, mutta asia osoittautui vähitellen todeksi, Tulkki sanoo.

Tulkki on helpottanut vuosien mittaan asiakkaiden ongelmia laidasta laitaan. Suurin osa lähestyy häntä henkisen puolen, kuten ahdistuksen, masennuksen ja uniongelmien vuoksi.

− Ihmiset ovat saaneet kukkatipoista apua myös muun muassa diabetekseen, verenpaineongelmiin sekä hormonaalisiin häiriöihin.

Tulkki pahoittelee sitä, että vaihtoehtoinen lääketiede on muuhun Eurooppaan verrattuna Suomessa vielä lapsen kengissä.

− Tuhannet lääkärit esimerkiksi Ranskassa, Saksassa, Englannissa ja Sveitsissä käyttävät kukkaterapiaa jo yleisesti. On meilläkin sentään ilmestynyt jo noin kymmenen aihetta käsittelevää kirjaa.

Luonto lääkitsee ja rauhoittaa

Tulkki mainitsee lukuisia esimerkkejä kukkien ja luonnon parantavasta vaikutuksia jo arkielämän tasolla.

− Jokainen meistä lienee kokenut sen, että luonnon keskellä on helppo rauhoittua ja rentoutua. Moni huomaa myös, että kuusi- ja koivumetsässä on erilainen tunnelma. Lisäksi kukilla on tärkeä merkitys kaikissa yleisissä juhlissamme, kuten häissä ja hautajaisissa.

Kaikki ympäristössämme, sekä luonto että ihmiset itsessään, koostuvat energiasta ja värähtelystä. Myös ihminen tunne-elämä on energiapohjaista.

− Joistain ihmisistä suorastaan huokuu negatiivinen energia. Jos taas kohtaan omana huonona päivänäni positiivisen ihmisen, hän antaa omasta energiastaan minullekin, Tulkki kuvaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja