Kuinka nopeasti jättäisit kumppanisi, jos suhteesta loppuisi seksi? Raati vastaa: "Kysymys ei ole seksistä"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi aina pitää saada seksiä, ja kumppani jätetään, jos ei anna ollenkaan, tai antaa harvoin? Jättäisitkö/miten pitkän ajan kuluttua jättäisit kumppanisi, jos suhteesta loppuisi seksi?" kysyy nimimerkki Nainen.

Näin raati vastasi

"Seksi on parisuhteen isoimpia perustoja, sillä sitä harrastetaan vain kumppanin kanssa. Iso osa parisuhdetta loppuu, jos seksi loppuu. Myös mielenkiinto toisen tyytyväisenä pitämiseksi vähenee seksin loppumisen myötä."
– 37, avoliitossa

"Aika naiivi kysymys. Seksi on yleensä olennainen osa kahden aikuisen parisuhdetta, koska valtaosalla ihmisistä on seksuaalisia tarpeita. Yrittäisin tietysti ensin yhdessä ratkoa ongelman, mutta en voisi elää suhteessa, jossa ei ole seksiä."
– 32, FWB-suhteessa

"Seksi on monelle ihmiselle tärkeä tarve ja keskeinen asia parisuhteessa. Aina tietenkään ei, ja sekin on yhtälailla ok. Ongelmia voi kuitenkin tulla, kun vain toinen osapuoli haluaa seksiä. Selvittelisin tilannetta ja miettisin vaihtoehtoja, en jättäisi."
– 33, naimisissa

"Kun parisuhteessa on ongelmia, niin ensimmäisenä loppuu seksi ja heterosuhteessa sen päätöksen tekee yleensä aina nainen. Jos seksittömyys on yksipuolinen valinta ja ongelmaa ei saada puhuttua auki, niin miksipä jatkaa suhdetta?"
– 48, avioliitossa

"Kysymys menee ohi maalista. Kysymys ei ole seksistä, vaan kysymys on ihmisestä, joka ei kanssasi halua seksiä. Sellainen heti vaihtoon. Ihan heti."
– 47, parisuhteessa

"En jättäisi koskaan. Yrittäisin keskustella asiasta, ja omista tarpeistani sekä vaimoni tarpeista. Uskon, että haluttomuudelle löytyy syy. Voisimme mennä vaikka yhdessä terapiaan tai muuta vastaavaa. Avioliitossa nähdään asioiden eteen vaivaa."
– 30, avioliitossa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä– miten vastaisit niihin?

Entä miten vastaisit tähän?


Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat