Kuinka myydä puolisolle ajatus avoimesta liitosta? Raati vastaa: "Tuskin mikään aivopesu auttaa"

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18
Katso myös: Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kuinka myisit vaimolle ajatuksen avoimesta avioliitosta? Mikä saisi sinut suostumaan ko. järjestelyyn?" kysyy nimimerkki Ei seksiä vuosikymmeneen ja sitä ennen oli vähän hiljaisempi jakso.

Näin raati vastasi

"Ei oo vissiin keskusteltu oikein mistään seksiin liittyvästä, ja nyt ollaan tässä tilanteessa. Suu auki."
– Mies, 43, naimisissa

"Olen pahoillani, sinun pyyntösi oli tasoa "seuralainen", ole hyvä ja poista taso "vaimo" aloittaaksesi alusta."
– Nainen, 31, sinkku

"Miksi ylipäänsä olet vielä kymmenen kuivan vuoden jälkeen kimpassa vaimosi kanssa? Ota ero ja elämä haltuun."
– Nainen, 45, toinen nainen

"Avioero toimii parhaiten. En näe mitään syytä, miksi muuten pitää suostua. Jos ei seksi keskenään ole se juttu, niin avioero tosiaan ratkaisee loistavasti seksittömyyden. Itse olen 2x eronnut ko. syystä, miestä ei kiinnostanut seksi kanssani."
– Nainen, 44, avoliitossa nyt ihanan miehen kanssa

"Sinun kannattaisi lähestyä asiaa jostain muusta kulmasta kuin ajatuksen "myymisestä". Suhde ei ole bisnestä. Keskustele mieluummin avoimesti, ja ottakaa yhdessä selvää teitä mietityttävistä asioista. Olen avoimessa suhteessa itse."
– Nainen, 28, avoin parisuhde

"Itse en avoimeen avioliittoon suostuisi, vaikka toinen ruinaisi ja vinkuisi asian puolesta kuinka paljon tahansa. Jos se ei ole vaimosi juttu, aina voit erota ja etsiä haluamasi kaltaisen parisuhteen. Mutta tuskin mikään aivopesu auttaa tuossa asiassa."
– Nainen, 33, avoliitossa

"Jos tilanne olisi tuo, että ei seksiä vuosiin lainkaan, mutta silti rakastaisin kumppaniani, niin puhua tyylillä "meillä ei ole ollut seksiä lainkaan aikoihin, mutta rakastan ja tahdon olla kanssasi, mutta tarvitsen myös seksiä, intohimoa, läheisyyttä...""
– Nainen, 21, pitkässä parisuhteessa & äiti

"Olen vastaavassa tilanteessa itsekin, mutten ikinä alkaisi "myydä" moista ajatusta omalle puolisolleni, josta minulla ei ole pienintäkään aikomusta luopua, vaikkei hän seksiä juuri haluakaan.  Masturboin paljon, myös puolison läsnä ollessa."
– Mies, 37, naimisissa

"Kyllä rehellisyys maan perii. Avointa keskustelua aiheesta sekä tarpeista mitä ei saa omassa avioliitossa. Molemmat saa toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan vapaasti, yhdessä tai erikseen. Yhdessä sovituista säännöistä ja ehkäisystä pidetään kiinni."
– Nainen, 24, sinkku

Katso myös: Polyamoriaa ilman mustasukkaisuutta – onko se mahdollista? Entä miltä tuntuu nähdä tyttöystävänsä suutelevan aviomiestään? Juttu jatkuu videon jälkeen.

Polyamoriaa ilman mustasukkaisuutta? 6:33
Polyamoriasta keskusteltiin Huomenta Suomessa 2017.

"Aloita avoin keskustelu tunteista ilman syyttävää sormea: kerro hänelle, ettet ole tyytyväinen, ja että kaipaat seksiä hänen kanssaan. Jos hän sitten sanoo, ettei halua, voit sanoa rakastavasi häntä etkä halua erota, ja ehdottaa avointa liittoa ratkaisuksi."
– Nainen, 24, parisuhteessa

"Kertoisin rehellisesti omista tarpeista ja siitä, miksi sellaisen suhteen haluaa.  Suostuisin järjestelyyn, jos pelisäännöt olisivat selvät molemmille. Mitä sitten tehdään, jos toinen rakastuu?"
– Nainen, 30, avioliitossa

"Mielestäni avoimen suhteen pohjana on oltava täydellinen luottamus ja erittäin hyvä keskusteluyhteys kumppanin kanssa. Kertoisin kumppanille, kuinka paljon häntä rakastan, mutta kaipaavani myös seksiä. Tärkeintä on, että tunteista puhutaan avoimesti."
– Nainen, 25, 7 vuotta onnellisessa parisuhteessa

"Siten, että sovitte rajat, joita ei ylitetä. Olipa se sitten, että "ei tunteita kolmanteen osapuoleen", tai "ei vakipartneria". Kunnioitusta pitää edelleen olla teidän kahden välillä. Kerro, miten sinä ihmisenä paranisit, jos saisit tyydyttää tämän tarpeen luvalla."
– Nainen, 32, naimisissa

"En osaa kuvitella itseäni moiseen avioliittoon, mutta olisin varmasti jo parin kuukauden kohdalla kysynyt ihan suoraan, että haittaako, jos seikkailen?"
– Mies, 31, vaikea selittää

"Kysymällä ja kertomalla suoraan, miltä tuntuu, mikä vahvistaa kyseistä tunnetta. Jos toista ei asia lämmitä, sitten se ei lämmitä, ja siitäkin tulee keskustella, kuinka toimia. Avoin avioliitto olisi itselle luonnostaan ideaali."
– Mies, 23, sinkku

"Vaimolle: "Saat mennä muihin miehiin, jos minäkin saan mennä muihin naisiin." Vaimo saattaa halutakin muita miehiä, koska häntä ei ole kiinnostanut sinun, oman miehensä, kosketus. Mutta mies, kestä myös vaimosi nautinnon tarpeet ja seikkailut..."
– Nainen, 44, seksittömässä parisuhteessa.

"Itse myin ajatuksen miehelleni juuri niin, että se voisi piristää meidän seksielämäämme, ja että mielestäni on parempi kääntää kaikki kivet ennen kuin otamme avioeron olemattoman seksielämän takia. Lopulta erosimme kuitenkin, koska rakastuin tulisesti."
– Nainen, 35, onnellisesti "sen toisen" kanssa parisuhteessa

"Meillä minä vaimona ehdotin moista. Ehtona oli, ettei kiinny liikaa toiseen osapuoleen, ja ettei suhde vaikuta kotioloihimme. Ei vaikuttanut, suosittelen."
– Nainen, 53, naimisissa

"En osaisi myydä asiaa toiselle, ja asiasta olisi varmasti kiusallista keskustella. Minut saisi suostumaan asiallisella keskustelulla sekä faktoilla aiheesta, luomalla yhteiset pelisäännöt, joita myös noudatetaan puolin ja toisin."
– Nainen, 42 parisuhteessa

"Luulenpa, että avoimeen suhteeseen täytyy olla valmiiksi avoin mieli ja uteliaisuutta asiaa kohtaan. En usko, että sitä voi muuten myydä kenellekään. Mikä saa sinut jäämään hänen luokseen, jos et koe saavasi tarpeeksi seksiä?"
– Nainen, 34, parisuhteessa

"Kertoisin avoimesti omista tunteista ja seksin puutteesta. Tästä olisi yhdessä helppo lähteä rakentamaan ratkaisua. Suostuisin järjestelyyn, jos muuta ratkaisua ei yksinkertaisesti löytyisi. Ja yhdessä luotaisiin avoimen suhteen pelisäännöt."
– Nainen, 25, sinkku

Katso myös: Miten pyydän lisää seksiä parisuhteessa? Juttu jatkuu videon alla.

Miten pyydän lisää seksiä parisuhteessa? 1:07
Haluaisin suhteessani enemmän ja erilaista seksiä. Miten ottaisin asian esiin?

"Lähtökohtaisesti pitäisi ensin selvittää, miksi näin on, ja tuoda esille myös omat tarpeet. Osapuolten arvomaailmasta riippuen avoimuus voi olla hyväkin vaihtoehto: kahden ihmisen välinen asia, jossa kunnioitetaan molempia."
– Nainen, 38 avoliitossa

"Puhumalla asiasta suoraan ja hienotunteisesti. Mikäli parisuhteessa ei saa tarpeeksi seksiä, on oikeus ehdottaa uudenlaisia järjestelyjä. Ellei järjestely toiselle sovi, eikä halukkuutta seksiin kumppanilta löydy, on hyvä pohtia eri suuntiin lähtemistä."
– Nainen, 33, naimisissa

"Jos puolisoa ei vain huvita, niin voi perustella omat tarpeensa ja kysyä lupaa siihen, ei kai siihen ole ongelmaa, jos luottamus pelaa."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Vaimosi pitää haluta seksiä ensin sinun kanssasi, että voisi haluta sitä myös muiden kanssa, ja se vaatii pohjalle hyvän parisuhteen. Ilman hyvää pohjaa ei kannata ehdottaa. Mikäli libido on ongelma, niin rohkeasti seksi- ja parisuhdeterapiaan ja lääkäriin."
– Mies, 37, monogamia

"Mikään ei saisi minua suostumaan kyseiseen järjestelyyn. Jos en haluaisi seksiä mieheni kanssa, kai niitä tapoja löytyisi miten tyydyttää kuitenkin toisen läheisyyden tarpeet. Toinen ihminen tuossa kuviossa olisi väärin kaikkia osapuolia kohtaan."
– Nainen, 45, parisuhteessa

"Rehellisyys kaikkein tärkein. Avointa keskustelua aiheesta. Koittakaa sopia, millainen kuvio voisi teidän välillänne toimia. Suostuisin avoimeen suhteeseen, jos yhteiset säännöt sovitaan ja ollaan rehellisiä. Tämä tosin perusedellytys jo muutenkin suhteelle."
– Nainen, 24, parisuhteessa

"Arki voi toimia ja sinulla olla paljon yhteistä puolisosi kanssa, vaikka harrastaisitkin seksiä jonkun muun kanssa. Jos puolisoasi seksi ei kiinnosta, sen ei pitäisi olla mitenkään häneltä pois. Yritä selittää, että et ole vaihtamassa häntä toiseen."
– Nainen, 35, naimisissa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat