Suostuisitko avoimeen suhteeseen? Raati vastaa: "Tulisin liian mustasukkaiseksi..."

Miten pyydän lisää seksiä parisuhteessa? 1:07
Haluaisin suhteessani enemmän ja erilaista seksiä. Miten ottaisin asian esiin? Kysymykseen vastaa seksuaaliterapeutti.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Tapasin vanhan tuttavan vuosien jälkeen. Meillä oli silloin muutaman kuukauden ajan sutinaa. Nyt, tavattuamme uudelleen, vanhat tunteet tulivat heti pintaan, mutta hän kysyy avointa suhdetta. Ehdottaja on mies. Hän sanoi myös, että jos en halua avointa suhdetta, niin "riitän kyllä hänelle". Mitä ajattelisit tästä? Lähtisitkö avoimeen suhteeseen?" kysyy nimimerkki Luottaakko.

Näin raati vastasi

"En lähtisi."
– Nainen, 68, parisuhteessa

"En lähtisi avoimeen suhteeseen. Olen luonteeltani heikolla itseluottamuksella varustettu."
– Nainen, 49, parisuhteessa

"Tulisin liian mustasukkaiseksi avoimesta suhteesta, olen itse se vähemmän viehättävä osapuoli ja tarvitsen sen lisäksi paljon huomiota."
– Nainen, 19, parisuhteessa

"Mies vaihtoon heti! Mies ei kuitenkaan olisi yksiavioinen. Uutta matoa koukkuun vaan."
– Nainen, 36, sinkku

"Avointa suhdetta halutaan, että pääsee n*ssimaan kaikkia, keneltä saa. Jos itseäsikin kutittelee aidan toispuoleinen ruoho, niin mikä ettei. Itse en moiseen pystyisi. Tunteet tulee tielle."
– Mies, 38, avoliitto

"Keskustelisin asiasta lisää, miksi mies haluaa avoimen suhteen ja mitä kumpikin suhteelta haluaa. En ehkä alussa lähtisi avoimeen suhteeseen, voihan sen avata myöhemminkin, jos edelleen siltä tuntuu. Pääasia, ettet suostu mihinkään, mikä ei tunnu hyvältä."
– Nainen, 30, avoliitossa

"En lähtisi. Myöskään parisuhde jonkun kanssa, jolle "riitän", ei kuulosta hyvältä."
– Nainen, 35, parisuhteessa

Katso myös: Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko "69" koskaan toimia? Juttu jatkuu videon alla.

Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko"69"koskaan toimia? 2:51
Kaikki eivät suuseksistä pidä, miksi? Seksuaaliterapeutti vastaa.

"Todennäköisesti et todellisuudessa kuitenkaan riitä ja se tietää ongelmia. Jos toiveissa on perhe ja yhteinen elämä, en lähtisi. Olen nähnyt hyvin läheltä, millaista paskaa se voi olla. Jos kyseessä on kahden varttuneemman ihmisen välinen suhde, niin ehkä."
– Nainen, 30, suhteessa

"Jos molemmat haluavat avointa, niin antaa mennä. Mutta jos päädytte suljettuun, pelkään pahoin, että mies pettää jossain vaiheessa. Itse en antaisi mieheni olla muiden kanssa, olen omistushaluinen, mutta itselleni kelpaisi kyllä useampikin mies, kerrallakin"
– Nainen, 37, naimisissa

"En alkaisi avointa suhdetta, ei ole minun juttu. Enkä haluaisi, että toinen "tyytyisi" pelkästään minuun, jos hän haluaa avoimen suhteen, mihin en voisi lähteä itse mukaan. Varmasti hän löytäisi myös jonkun, jolle avoin suhde olisi ok."
– Nainen, 36, sinkku

"Lähtisin pohtimaan tätä kysymällä, kuinka aktiivinen olet yleensä suhteessa? Jos olet todella aktiivinen kumppani (tai yhtään mustasukkainen), niin sinuna en lähtisi avoimeen suhteeseen. Jos taas olet itseksesikin viihtyvä, niin kannattaa koittaa avointa."
– Nainen, 19, sinkku

Tässä seuraava kysymys – miten vastaisit?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat