Voiko parisuhteessa hyötyä puolison pettämisestä? Raati vastaa: "Saat varautua siihen, että puolisosi pettää sinua uudelleen"

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
Miksi ihminen pettää – voiko pettää, jos rakastaa? "Tähän liittyy hirveän monia asioita"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Onko kukaan kokenut pitkässä parisuhteessa hyötyä puolison pettämisestä? Puolison pettämisen takia hän oppi helläksi seksissä, koska sai lisää kokemusta, kun minä olin ollut ensimmäinen. Tämä uusi ulottuvuus pelasti avioliittomme raskaiden aikojen jälkeen. Voiko kukaan samaistua, miltä tarinani kuulostaa?" kysyy nimimerkki Kinuata.

Näin raati vastasi

"Saat varautua siihen, että puolisosi pettää sinua uudelleen. Olet tavallaan antanut syyn tehdä näin toistekin hyväksymällä pettämisen. Hän hyvittelee nyt tekoaan sinulle, että saisi luottamusta takaisin, jotta voi uusia tekonsa."
– Nainen, 37, avoliitossa

"Olen kokenut puolison pettämisen pitkässä parisuhteessa. Voin sanoa, että vaikka fyysisesti seksi on erilaista nyt, niin emotionaalisesti en pääse varmaan koskaan sen yli, että hän petti minua kahden vuoden ajan salaten sen täysin. En edes aavistanut sitä."
– Nainen, 62, parisuhteessa

"Ehkä olisi parempi jollain muulla tavalla opetella seksiä kuin pettämällä omaa puolisoa."
– Nainen, 53, parisuhteessa

"En voi samaistua. Jos menee toisen kanssa sänkyyn, ei suhteella ole tulevaisuutta."
– Nainen, 35, parisuhteessa

"Jos haluaa harjoitella seksihommia, harjoittelee sitten sinkkuna. Silloin ei loukkaa ketään, kunhan on aikeistaan rehellinen. Jos taas on pettänyt yhden kerran "treenimielessä", pitäköön asian omana tietonaan ja kärsiköön syyllisyyden itsekseen, en halua tietää. Mitään vuosikausien pettämistä seksin parantumisen (tai minkään muunkaan) nimessä en kyllä voi ymmärtää. Jos on petettävä, eikö vain kannattaisi erota..."
– Nainen, 36, avoliitossa

"Pettäminen ei mielestäni ole ratkaisu, koska valheilla on aina tapana paljastua. Ennemmin otetaan yhdessä sopien "harjoittelukierrokset", jos se toiselle edes sopii."
– Nainen, 41, avoliitossa

"Ei voi samaistua. Puolisosi on vain aivopessyt sinut uskomaan, että pettäminen oli oikeutettua."
– Nainen, 30, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat