Kuinka kauan ihonhoitotuotteiden tulee antaa imeytyä?

Kun kasvot on puhdistettu, lisätään seuraavaksi silmänympärysvoide, seerumi ja lopulta kasvovoide. Kuinka kauan hoitotuotteiden tulee antaa imeytyä, ennen kuin päälle laitetaan uutta?

Ihonhoitotuotteiden marssijärjestys alkaa puhdistuksesta, jonka jälkeen iholle lisätään hoitotuotteet. Mutta kuinka kauan esimerkiksi seerumin tulee antaa imeytyä ihoon, ennen kuin päälle lisätään päivä- tai yövoide?

– Ei ole olemassa tiettyä sääntöä siihen, kuinka kauan ihonhoitotuotteiden pitäisi antaa imeytyä. Kun laitat purkin kannen kiinni, voit levittää jo toisen. Muutama sekuntikin riittää, kauneuden ammattilainen Tarja Gallacher kuvaa.

Ohuen seerumin jälkeen lisätään omalle ihotyypille sopiva päivä- tai yövoide, jonka imeytymistä voi vartoa hieman pidempään oman ihotyypin mukaan, jos on aikeissa laittaa vielä meikkiä.

– Jos sinulla on seka- tai rasvoittuva iho, silloin päivävoiteen kannattaa antaa imeytyä kunnolla ennen kuin rupeaa työstämään meikkiä, Gallacher vinkkaa.

– Jos taas aikuisella naisella on oikein kuiva ihotyyppi, on ihana tunne levittää meikkivoide lähes heti perään täyteläisten hoitotuotteiden päälle. Meikkiä on mukavampi työstää, kun iho on vielä pikkuisen voidemaisen tuntuinen.

Gallacherin mukaan jokaiselle kehittyy ihonhoidossa omat rutiinit ja tavat, jotka tuntuvat itsestä hyvältä – antoi sitten tuotteiden imeytyä jokainen vuorollaan rauhassa tai joko lisäisi ne heti perään.

– Ei kuitenkaan tarvitse odotella, että kumpa se tuote jo imeytyisi – eli ei tarvitse laittaa munakelloa tikittämään, Gallacher hymyilee.

Lue myös:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat