Kuinka hankalaan ex-kumppaniin tulisi reagoida? Miehet vastaavat

Joskus entisetkin kumppanit jäävät osaksi elämää vielä eron jälkeen, mutta kuinka paljon uuden parisuhteen aikana ex-kumppanin mielipiteille tulisi antaa merkitystä? MTV Lifestyle otti selvää.

”Kun miehen exä määräilee minua minun ja mieheni kuullen, pitäisikö mieheni puolustaa minua vai olla hiljaa, jotta exä ei suutu? Kun minä olen vaatinut, että hän puolustaa minua, mies kommentoi, että ihan turhaa exälle on suuttua, kun ei se kumminkaan tajua. Eli onko parempi suututtaa minut kuin exä?”, nimimerkki Nainen 32v., uusperheen äiti kyselee.

”Tietenkin miehen pitäisi pitää nykyisen tytön puolia ja tehdä exälle selväksi, ettei se enää määrää tai muuten miehellä on kohta kaksi exää.”
– Mies, sinkku, 28

”Kai sitä nykyistä tyttöystäävä pitäisi puolustaa! Mitä ihmettä se entinen kumppani miettii?”
– Mies, 26, parisuhteessa

”Totta kai miehen pitäisi pitää nykyisensä puolia, jos ex on vain normaalilla tavalla bitch. Mutta exä vaikuttaa kipakalta henkilöltä, joka ei varmasti kaihda riitaa ja jos hän uhkailee esimerkiksi sillä, ettei mies saa nähdä lapsiaan, niin kiukuttelu on silloin helppo vain niellä. Kysymys on siis siitä, oletko itse ihminen, joka on valmis riitelemään vai olankohautuksella suhtautumaan ja suuntaamaan energiasi muihin asioihin kuin idioottien kanssa riitelyyn. Missään tapauksessa hänellähän ei ole asiaa määräillä sinua. Miehesi voisi tietenkin puolustaa sinua ikään kuin erotuomarin roolissa, mutta ehkä hän haluaa välttää konfliktia, lastensa äitiin. Tietenkin voit myös itse puolustautua, mutta tämä saattaisi johtaa riitaan ja vihanpitoon. Kysymys on enemmän siitä, pystytkö ohittamaan asian olankohautuksella ja jättämään omaan arvoon, vai oletko valmis kantamaan mahdolliset seuraukset konfrontaatiosta. Riippuu siis exästä, ikävää että hänellä on tämän kaltainen ”valta” teihin, mutta idiotteja on maailma täysi ja aina ei kannata heihin tuhlata energiaa.”
– Mies, 35, avoliitossa

”Pitäisi puolustaa ja miksi ihmeessä hengailette miehen exän kanssa?! Tee vaan niin kuin itse tykkäät ja suututa se exä, sittenpä näet kumman puolella miehesi on kun syttyy kunnon kissatappelu.”
– Mies, 26, parisuhteessa

”Yksinkertaisin sekä ainoa oikea vastaus tässä on, että miehen pitäisi puolustaa sinua vaikka exä ei mitään tajuaisikaan (miehen mukaan). Ensimmäisenä tulee mieleen, että mies yrittää välttää kohtaamista exänsä kanssa. Varmaan erokin tullut näiden kohtaamisten jälkeen, näin oletuksena. Kysy mieheltäsi, kumman hän haluaa olevan suuttunut exän, jonka kanssa hän ei asu vai sinun kanssasi, jonka kanssa hän asuu. Vastauksen pitäisi tulla kuin apteekin hyllyltä.”
– Mies, 32, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat