Kuin suoraan kauhuelokuvasta – lähikuva paljastaa, miten kasvit "hengittävät"

Kuin suoraan kauhuelokuvasta: Tutkijat onnistuivat kuvaamaan, miltä kasvin hengitys näyttää 0:28
Kuin suoraan kauhuelokuvasta: Tutkijat onnistuivat kuvaamaan, miltä kasvin hengitys näyttää.

Biologit ovat saaneet uutta tietoa monimutkaisesta prosessista, jolla on suuria vaikutuksia tulevaisuudessa koko maailman ruokkimiseen.

Tämä video saattaa näyttää kauhuelokuvalta, mutta monsterin näköinen otus on oikeasti lähikuva kasvin hengityksestä.

Lehtien alapuolella on pieni aukkoja, joita kutsutaan ilmaraoiksi. Näitä löytyy kasvista riippuen joka lehdestä jopa tuhansia, kirjoittaa New York Post.

– Kuin pienet linnanportit, ilmarakojen sivuilla olevat solut avaavat ilmaraon ottaakseen hiilidioksidia sisään. Kun ilmarako on auki, kasvin sisäosa on paljastettuna elementeille ja kasvista haihtuu vettä ympäröivään ilmaan, mikä voi kuivattaa kasvin, Yhdysvaltojen kansallisen tiedesäätiön puhemies Jared Dashoff selittää.

Tämän takia kasvien on tasapainoiltava hiilidioksidin saannin ja vesihöyryn haihtumisen välillä, mikä tapahtuu säätelemällä sitä, kuinka kauan ilmaraot pysyvät auki.

Kun tutkijat selvittävät, miten kasvit aistivat hiilidioksidia antaakseen signaalin suulleen avautumisesta ja sulkeutumisesta, he pystyvät tuottamaan paremmin muuttuviin hiilidioksiditasoihin sopivia satoja.

Dashoff selittää, että tämän mekanismin valjastaminen voisi johtaa tulevaisuudessa kasvien vedenkäytön ja hiilenoton tehokkaampaan suunnitteluun.

Tämä on kriittistä, sillä ilmakehän hiilidioksidipitoisuudet kasvavat edelleen.

Katso yllä olevalta videolta, miltä kasvin hengittäminen näyttää lähikuvassa.

Lue myös:

    Uusimmat