Kuhiseeko kauneustuotteissasi bakteereja?

Bakteerit viihtyvät hyvin lämpimässä kylpyhuoneen kaapissa.

Jos levität kalliit ihonhoitotuotteesi sormin, älä vaivaudu ostamaan niitä lainkaan, täräyttää Daily Mail. Parhaassa tapauksessa tuhlaat rahasi - pahimmassa saatat vahingoittaa kasvojesi ihoa.

Aina, kun upotat sormesi rasvapurkkiin, siirrät sinne sormenpäissäsi viihtyviä bakteereja. Monien voiteiden ainesosat ovat ravitsevia paitsi iholle, myös mikrobeille. Lämmin ja mahdollisesti myös kostea kylpyhuone on oivallinen kasvualusta kaikenlaisille mikrobeille.

– Useimmat meistä kantavat bakteereja ihollaan. Suurimman osan aikaa ne ovat vaarattomia. Jos niitä kuitenkin siirtyy kasvorasvaan sormien mukana, voiteesta voi muodostua viljelmä, jossa bakteerit lisääntyvät, toteaa tohtori ja dermatologi Susan Mayou.

Kosteuden lisäksi kauneustuotteesta voi siis saada ihotulehduksen. Mayoun mukaan bakteerien vaikutukset huomattiin ekseemasta kärsivillä potilailla, jotka käyttävät säännöllisesti rasvaa.

– Oli ilmeistä, että he tartuttavat itseään uudelleen ja uudelleen. Tästä syystä voiteita ei enää myydä kannellisissa purkeissa vaan pumppupulloissa, hän sanoo.

Kauneusgurujen mukaan esimerkiksi silmätulehduksen jälkeen silmämeikit tulisi hävittää, jotta tulehdus ei uusisi. Jos saat näppylöitä kerta toisensa jälkeen, syyllinen saattaa olla kasvovoide.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat