Toim. Kaisa Torkkeli
Kuhaa paperi käärössä
1 iso kuha tai useampi pieni
suolaa ja pippuria
sipulia
(kantarelleja)
voita, margariinia tai tuorejuustoa
sanomalehteä
alumiinifoliota
Perkaa kala tai kalat. Ripottele peratun kalan sisään suolaa ja pippuria. Lisää sipulia ja sipulin varsia sekä voinokareita tai tuorejuustoa. Jos haluat laita mukaan vielä muutama kantarelli. Sulje vatsa halutessasi puutikulla.
Voitele kalan tai kalojen pintaa hieman rasvalla ja kääri tiiviisti alumiinifolioon. Tarkkaile, että folio ei rikkoudu, jotta kypsymisen aikana muodostuva neste ei valu pois.
Avaa sanomalehti (n. 6-8 suurta aukeamaa) ja kastele kauttaaltaan vedellä. Kääri kala kostutettuun sanomalehteen. Kääräise nyytin ympärille hieman rautalankaa, jonka avulla paketin saa nostettua hiilloksesta pois. Nosta paketti tasaiselle hiillokselle. Kypsennä kunnes folio pilkistää hiillostuneen paperin sisältä. Aikaa menee noin 30-40 minuuttia. Pienet kalat kypsyvät nopeammin.
Pannuleivät
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja