Kuhaa paperikäärössä ja pannuleipää kaalisalaatin kanssa 31.7.2001

Toim. Kaisa Torkkeli

Kuhaa paperi käärössä

1 iso kuha tai useampi pieni
suolaa ja pippuria
sipulia
(kantarelleja)
voita, margariinia tai tuorejuustoa

sanomalehteä
alumiinifoliota

Perkaa kala tai kalat. Ripottele peratun kalan sisään suolaa ja pippuria. Lisää sipulia ja sipulin varsia sekä voinokareita tai tuorejuustoa. Jos haluat laita mukaan vielä muutama kantarelli. Sulje vatsa halutessasi puutikulla.

Voitele kalan tai kalojen pintaa hieman rasvalla ja kääri tiiviisti alumiinifolioon. Tarkkaile, että folio ei rikkoudu, jotta kypsymisen aikana muodostuva neste ei valu pois.

Avaa sanomalehti (n. 6-8 suurta aukeamaa) ja kastele kauttaaltaan vedellä. Kääri kala kostutettuun sanomalehteen. Kääräise nyytin ympärille hieman rautalankaa, jonka avulla paketin saa nostettua hiilloksesta pois. Nosta paketti tasaiselle hiillokselle. Kypsennä kunnes folio pilkistää hiillostuneen paperin sisältä. Aikaa menee noin 30-40 minuuttia. Pienet kalat kypsyvät nopeammin.

Pannuleivät

1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
suolaa ja kuivia yrttejä (esim. timjamia, basilikaa, meiramia, kirveliä )
1,5 dl vettä
1-2 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet tukevassa noin 2-3 litran muovipussissa tai tavallisessa taikinakulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna pannu kuumaksi. Tee pussin kulmaan reikä ja pursota pannulle noin viidesosa taikinasta. Taputa ohueksi jauhotetulla kädellä. Paista, kunnes paistopintaan ruskistuu. Käännä ja paista toinen puoli. Tarjoa leivät heti kalan kanssa.

Kaali-juustosalaatti

0,5-1 varhaiskaali
1-2 porkkanaa hienona raasteena
1 prk kermaviiliä
1 ps (n. 150 g) voimakasta juustoraastetta (emmental) tai parmesaani juustoa
mustapippuria (ja suolaa)

Raasta kaali hienoksi esim. juustohöylällä. Yhdistä kaikki raaka-aineet mehukkaaksi salaatiksi. Tarjoa leivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat