KRP:lle uusi vihje Raisa Räisäsen tapauksesta – "Liittyy naiskaksikon tutkintalinjaan"

KRP tutkii 60-vuotiaan naisen osuutta Raisa Räisäsen katoamiseen – onko tässä läpimurto 16-vuotiaana kadonneen murhatutkinnassa? 4:36
MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa kerrottiin jo vuonna 2019, että poliisilla oli uusi epäilty Raisa Räisäsen henkirikokseen. Uusi epäilty liittyi juurikin niin sanottuun naiskaksikko-tutkintalinjaan.

Keskusrikospoliisi on saanut uuden vihjeen Raisa Räisäsen tapaukseen liittyen. Poliisin mukaan vihje on "varteenotettava" ja sitä selvitetään.

Ilta-Sanomat uutisoi perjantaina, että poliisi on viime vuosien aikana epäillyt paloittelusurmaaja Virpi Buttia nuoren koripalloilijan Raisa Räisäsen murhasta. Butt on laajaa julkisuutta saanut paloittelusurmaaja, joka kuoli vuosi sitten. Kuolemasta uutisoitiin hiljattain.

Buttin asema epäiltynä on selvinnyt käräjäoikeuden julkiseksi tulleista pakkokeinopöytäkirjoista, joiden mukaan poliisi pyysi lupaa salakuunnella naisen puhelinta vuosien 2019 ja 2020 vaihteessa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto kertoo nyt, että poliisi on saanut Räisäsen tapaukseen liittyen uuden, varteenotettavan vihjeen viime viikon uutisoinnin myötä. Vihjeestä uutisoi aiemmin Yle.

Vähäiset resurssit

Luoto ei avaa vihjeen sisältöä tutkinnallisiin syihin vedoten, mutta kertoo, että se liittyy viime aikoina uutisoituihin käänteisiin, ja mahdollisesti Raisa Räisäsen liikkeisiin katoamisyönä.

– Se liittyy niin sanottuun naiskaksikko-tutkintalinjaan, joka on ollut esillä julkisuudessa, Luoto täsmentää.

Luodon mukaan kyse on yleisövihjeestä. Poliisin tiedossa ei ole, että vihjeen antajaa olisi aiemmin kuultu tapaukseen liittyen. Luoto kuitenkin muistuttaa, että poliisi saa usein runsaastikin vihjeitä vanhoihin tapauksiin liittyen, etenkin jos ne ovat esillä julkisuudessa. Hänen mielestään nyt tullut vihje ei ole siinä mielessä poikkeuksellinen.

Luodon mukaan poliisin resurssit Raisa Räisäsen tapauksen tutkinnassa ovat tällä hetkellä vähäiset. Poliisi pyrkii kuitenkin selvittämään uuden vihjeen taustat sekä sen, onko tutkinnassa nyt syytä lisätä panoksia.

– Parhaamme toki teemme, että tapaus saisi jossain kohtaa jonkinlaisen päätöksen, Luoto sanoo.

Poliisilla yhä epäiltynä nainen

Vaikka tiedotusvälineet ovat saaneet käräjäoikeuden julkisista asiakirjoista selville, että poliisi on epäillyt Virpi Buttia Räisäsen katoamiseen liittyen, Luoto ei vahvista Buttin nimeä jutun epäiltynä.

Sen sijaan hän kertoo, että poliisi epäilee tapaukseen liittyen naista, jonka osuutta tapahtumiin ei ole voitu poissulkea.

Luoto ei kommentoi sitäkään, onko epäilty kuollut. Hän kuitenkin kommentoi yleisellä tasolla, että poliisi jatkaisi rikostutkintaa joka tapauksessa, vaikka näin olisi.

Raisa Räisänen katosi Tampereen keskustassa viikonloppuyönä 16.-17. lokakuuta 1999.

Juttuun liittyen on selvitelty KRP:ssä useita eri tutkintalinjoja. Naiskaksikko-linja liittyy siihen, että eräiden silminnäkijöiden mukaan Raisa Räisäsen tuntomerkkeihin sopiva nuori nainen olisi liikkunut Tampereen keskustan alueella toisen naisen kanssa katoamisyönä.

Lue myös:

    Uusimmat