IS: Paloittelumurhaaja Virpi Butt on kuollut

Paloittelumurhaaja Virpi Butt on kuollut 22. marraskuuta vuonna 2021, Ilta-Sanomat kertoo. Hänen kuolemastaan on ehtinyt vierähtää jo miltei vuosi, mutta asiasta ei ole ilmeisesti koskaan aiemmin kerrottu julkisuudessa.

Butt tunnetaan Pirkkalan paloittelumurhasta juhannuksena 2003. Butt surmasi 26-vuotiaan juhannusheilansa iskemällä tätä puukolla 13 kertaa ja iski lopuksi terän pystyyn uhrinsa kaulaan.

Mies oli anellut armoa ja pyytänyt Buttia soittamaan ambulanssin ennen kuolemaansa, mutta turhaan.

Kun uhri oli hengetön, Butt pyysi apuun miesystävänsä Janne Hyvösen, joka oli tekohetkellä Buttin kotona vahtimassa naisen jälkikasvua. Kaksikko paloitteli uhrin ruumiin sahan ja veitsen avulla ja heittivät palaset roskalaatikoihin Nokialle.

Butt oli kuollessaan 49-vuotias. Hänet päästettiin elinkautisesta vankeusrangaistuksesta kärsimään tuomiotaan ehdonalaisuuteen 2018. Tuolloin hän käytti nimeä Lucrezia Francesca Pandora Butt.

IS:n mukaan Butt solmi avioliiton ja hänen sukunimensä muuttui. Puoliso jätti kuitenkin avioerohakemuksen kesäkuussa 2021, mutta avioero ei Buttin kuoltua ehtinyt astua voimaan.

IS:n tietojen mukaan hän oleskeli viimeiset vuotensa ulkomailla.

Lue myös:

    Uusimmat