Mainos

KRP ja Tulli tutkivat laajaa huumausainekokonaisuutta: Ruotsista haettuja huumeita levitettiin Lapissa – myös erittäin vaarallisiksi luokiteltuja aseita takavarikoitiin

Viranomaiset epäilevät, että Lapissa ja Etelä-Ruotsissa asuvat henkilöt ovat hankkineet ja levittäneet suuren määrän huumausaineita Pohjois-Suomessa. Tapausta tutkittiin myös naapurimaassa, Ruotsissa.

Keskusrikospoliisi ja Tulli tutkivat yhteistyössä suurta huumausaineisiin ja ampuma-aseisiin liittyvää kokonaisuutta. Viranomaiset epäilivät, että Lapissa ja Etelä-Ruotsissa asuvat henkilöt ovat levittäneet amfetamiinia ja hasista.

Lisäksi tutkinnan yhteydessä on ilmennyt ampuma-aserikoksia. Samaa rikoskokonaisuutta on tutkittu myös Ruotsin puolella, ja naapurimaassa tapausta tutkittiin törkeänä rahanpesuna.

Viranomaiset takavarikoivat myös aseita ja käteistä rahaa

Tutkinnan aikana on käynyt ilmi, että huumausaineiden välitystoiminta aloitettiin syksyllä 2018 ja sitä tehtiin kevääseen 2019 saakka. Pääepäillyt olivat hankkineet eteenpäin välitettyjä huumeita yhteensä useita kiloja Ruotsin puolelta.

Tutkinnan yhteydessä tehtyjen kotietsintöjen yhteydessä takavarikoitiin useita ampuma-aseita, joista osa on luokiteltu erittäin vaarallisiksi. Viranomaiset ottivat haltuunsa myös tuhansien eurojen edestä käteistä rahaa, joiden epäillään olevan huumekaupan avulla saatuja tuloja.

Esitutkintakokonaisuus siirrettiin kesäkuussa syyteharkintaan. Tapausta käsiteltiin käräjäoikeudessa syyskuussa. Lapin käräjäoikeus antoi tuomion tapauksesta marraskuun 5. päivänä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja