Kroatian MM-rallin loppuhuipennus aiheutti stressiä Jari-Matti Latvalalle – "Sydän löi aika kovia lukemia"

3:26
Videolla Jari-Matti Latvalan mietteitä Kroatian MM-rallin jälkeen.

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan rallitiimi otti makoisan kaksoisvoiton sunnuntaina päättyneestä Kroatian MM-rallista. 

Vaikka Kalle Rovanperä keskeytti jo avauserikoiskokeella perjantaina, pitivät muut Toyota-kuskit kutinsa rajussa asvalttirallissa. 

– Todella huikea kilpailu. Jännä näytelmä ihan loppuun asti. Ei ollut helppoa katsoa kisaa sivusta. Aina se on mahtavaa, kun Toyotalle tulee kaksoisvoitto, tallipomo Latvala tunnelmoi MTV Urheilulle. 

Seitsenkertainen mestari Sebastien Ogier nousi viimeisellä EK:llä kuuden kymmenyksen turvin voittoon ohi tallikaveri Elfyn Evansin. Latvalalle suojattien taistelun katsominen otti pumpun päälle. 

– Onhan se harmi Elfynin puolesta, että viimeisessä mutkassa kaatui voitto. Tämä on kuitenkin rallia. Tässä ajetaan todella pienistä marginaaleista, joskus ei onnistu ja joskus se onnistuu. Tärkeintä on, että kaksoisvoitto tuli, Latvala sanoi. 

– Vaikea oli katsoa sivusta. Sydän löi aika kovia lukemia välillä. Stressaava päivä kaiken kaikkiaan. Aamulla oli se tieliikenneonnettomuus vielä.

– Siinä Seb lähti liikkumaan oikealle ja auto tuli kylkeen. Onneksi ei tullut mitään isompia vaurioita. Kuljettajalle jää se pääkoppaan painamaan helposti. Sitten vasta kun Seb pääsi vähän rentoutumaan, hän pääsi antamaan parastaan Power Stagella.

Isoin sympatia tiimipomolla oli voiton jo kolmatta kertaa Power Stagella menettäneen Evansin puolella. 

– Se on todella raakaa ja se tuntuu tosi pahalta, kun voitto on siinä käsissä, mutta se menee ihan viime hetkillä. Se pitää osata ottaa kasvatuksena. Pitää ajatella, että jotain pientä se vielä vaatii, tiettyä venymistä joissain kohdissa. Se pitää ottaa oppina, niin silloin syntyy maailmanmestari, Latvala paalutti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja