Krista Siegfrids rohkeasta tyylistään: Rakastan pinkkiä ja nahkaa!

Aurinkoinen ja positiivista energiaa viljelevä laulaja Krista Siegfrids on totuttu näkemään julkisuudessa kerta toisensa jälkeen näyttävämmissä asuissa. Siegfrids kertoo, että hän onkin valmis näkemään paljon vaivaa tyylinsä eteen.

Tyyli on tärkeä osa sähäkän Krista Siegfridsin, 27, imagoa. Laulajatar myöntää avoimesti, että hänen pinkkiä ja nahkaa pursuava joskus teatraalinenkin tyylinsä on koko ajan työn alla: tulevia asuja suunnitellaan ammattilaisten kanssa – ja keinoja kaihtamatta.

Asukokonaisuuksia rakennetaan yhdessä

Kun edessä on tärkeä tilaisuus, jossa Siegfrids tietää olevansa pääosassa, ottaa hän useimmiten sen pidempää pohtimatta yhteyttä tuttuihin muodin ammattilaisiin jo hyvissä ajoin. Vaikka tähdellä on vahva käsitys omasta tyylistään, tekee hän mielellään asuvalintoja ammattilaisen kanssa yhdessä.

– Olen ihmisenä todella vahvasti tiimipelaaja. Nautin tiimityöskentelystä myös muodin saralla: minulla on stylisteja ja vaatesuunnittelijoita, joiden kanssa olen tehnyt yhteistyötä, Siegfrids kertoo.

Laulajatar nauttii siitä, että hän saa olla mukana prosessissa, joka saattaa tietyissä tapauksissa tarkoittaa useiden kuukausien suunnittelutyötä tärkeää keikkaa varten. Viimeisen sanan asukokonaisuuksia koskien hän haluaa kuitenkin aina sanoa itse.

– Päätän kuitenkin itse siitä, mitä puen ylleni ja haluan aina olla mukana siinä prosessissa, kun mietitään, että mitä laitan päälleni ja millainen tyyli minulle milloinkin valitaan, laulaja kertoo.

Vaikka tavoitteena stylistin tai muotisuunnittelijan kanssa on aina Se Oikea asukokonaisuus, on laulajattarelle ensisijaisen tärkeää, että prosessi etenee naurun voimalla.

– Stylisti Vesa Silveriä olen käyttänyt paljon. Hän on mahtava tyyppi ja minulle on tärkeää, että meillä on myös hauskaa yhdessä kun teemme töitä, Siegfrids hymyilee.

Rohkeaa nahkaa ja energisoivaa pinkkiä

Ei tule yllätyksenä, että Siegfridsin suosikkiväri on pinkki: tähti on nähty lukuisia kertoja asukokonaisuuksissa, joissa pääosaa näyttelevät pinkit yksityiskohdat. Toinen Siegfriedsin tyylin kulmakivistä on musta nahka.

– Rakastan pinkkiä väriä, koska siitä saa voimaa ja energiaa, mutta rakastan myös nahkaa. Käytänkin todella paljon nahkaa: nahkatakkeja, nahkahousuja ja nahkakenkiä. Nahka on minun mielestäni ihan mahtava materiaali, Siegfrids toteaa.

Ideoita persoonallisiin asukokonaisuuksiinsa Siegfrids etsii koko ajan aktiivisesti. Jos tähti törmää jossain vaatekappaleeseen, joka tekee häneen vaikutuksen, ei hän arkaile nähdä vaivaa sen eteen, että vaatekappale löytää tulevaisuudessa tiensä hänen vaatekaappiinsa.

– Minä saan inspiraatiota ihan mistä vaan: musiikista, lehdistä, telkkarista ja ihmisistä. Jos näen jonkun todella tyylikkään tyypin kadulla, niin saatan kysyä häneltä, että mistä hän on vaikkapa takkinsa ostanut. Sitten käyn ostamassa samanlaisen, laulaja kertoo.

Vaikka tyyli on vahvasti Siegfridsin mielessä niin arjessa kuin juhlassakin, osaa hän ottaa myös rennosti. Kun kotiovi painuu kiinni, katoavat korkokengät visusti kaappeihin.

– Koti-Kristalla on One Piece -haalari päällä. Viihdyn kotona ilman meikkiä. Kotona pitää olla mukava olla! Ei siellä jaksa kävellä korkkareissa, Siegfrids toteaa.

Taitelijasielu loihtii meikit usein itse

Useimmat tähdet niin Suomessa kuin maailmalla luottavat meikkaamisessa suosiolla ammattilaisiin aina silloin, kun oman lookin olisi syytä olla erityisen hiottu. Miljoonayleisöllekin esiintynyt Siegfrids on tässä suhteessa musta lammas: laulaja loihtii usein meikkinsä itse.

– Minä teen yleensä meikit ja hiukset itse. Pidän meikkaamisesta, minusta on aika hauskaa meikata: se on kuin maalaamista ja se on mukavaa puuhaa, Siegfrids kertoo.

Taiteilijasieluna Siegfrieds on viettänyt paljon aikaa meikkaamisen parissa. Harjoitus onkin tehnyt laulajattaresta mestarimeikkaajan.

– Olin teatterissa töissä monta vuotta sitten ja treenasin silloin paljon meikkaamista ja kampausten tekemistä ja siksi olen oppinut tekemään omat meikkini, laulaja toteaa.

Vaikka laulajatar onkin taidokas meikkaaja, myöntää hän, että joskus on ihana istahtaa rennosti ammattilaisen eteen ja antaa tämän hoitaa niin kampaus kuin meikitkin. Touhukkaalle tähdelle tällainen mahdollisuus tarjoutuu kuitenkin melko harvoin.

– Totta kai sekin on välillä kivaa kun joku muu tekee sen, mutta minä ainakin tiedän, että pystyn siihen myös itse ja se menee nopeasti. Säästän siinä usein aikaa! Siegfrids nauraa.

Krista Siegfrids kertoi tyylistään I Love Me -messuilla 11.10.2013.

MTV / Heli Kuitunen

Kuvat: MTV, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat