Krista Pärmäkoski katseli sarjoja ja odotteli kisapäätöstä – kotona odottavat uuden kodin ensimmäiset löylyt

Eilisestä sijalla parantanut Krista Pärmäkoski oli neljäs Rukan maailmancupin hiihtojen sunnuntain takaa-ajossa, kun maalikameran kuvan tarkastaminen varmisti hänen sijoituksensa. Tiukassa loppuvenytyksessä taakse jäi Yhdysvaltain Rosie Brennan.

Kisan voiton otti Norjan Therese Johaug ennen ykkösenä ladulle lähtenyttä Ruotsin Frida Karlssonia. Tämän kaksikon kyytiin ei Pärmäkoskella ollut saumaa, ja loppusuoran taistelussa hän joutui taipumaan myös norjalaiselle Heidi Wengille.

–  Ihan ok kiri lähti, mutta Heidi kampesi vähän kovempaa. Päällitasasella minulla kanttasi jalka. Mietin matkan varrella, miten jaksan vielä kaksi kierrosta, Pärmäkoski tuumi vauhdikkaan kilpailun päätteeksi.

Parin viikon kuluttua 31 vuotta täyttävälle Pärmäkoskelle Kuusamon hiihdot olivat lupaava kauden avaus. Viime kaudella hän hiihti cupissa parhaimmillaan viidenneksi henkilökohtaisilla matkoilla. Tänään palkintosija jäi vain 0,4 sekunnin päähän.

–  Viikonlopun paras kisa minulta ja parasta hiihtoa. Oli vielä enemmän päällä kuin eilen, mutta eipähän tullut kylmä, Pärmäkoski sanoi.

–  Jos olisi pitänyt kilpailla aamulla, olisin jättänyt väliin. Silloin oli 24 pakkasta. Ihmettelin hiihdetäänkö, mutta nyt oli aavistuksen lämpimämpi. Katsoin sarjoja ja kävin syömässä, hän avasi ajanviettoaan ennen myöhennettyä kisaa.

Sunnuntaina Kerttu Niskanen tuli pakkaskisasta maaliin yhdeksäntenä. Muut suomalaiset eivät yltäneet maailmancupin pisteille, sillä Eveliina Piippo oli 33:s ja Anni Alakoski 36:s. Anne Kyllönen keskeytti.

Kilpailusta jäi pois 13 hiihtäjää, muun muassa Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu ja Vilma Nissinen.

Pärmäkoski kertoi hengittävänsä höyryä, että toipuu kilpailusta. Muutakin "sulattelua" on luvassa.

–  Puoliso laittaa saunan lämpiämään. Ehtii lämmitä hyvin, kun on kuuden tunnin ajomatka kotiin, Pärmäkoski viittasi hänen ja aviomies Tommi Pärmäkosken Kuortaneelle valmistuneeseen omakotitaloon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja