Krista kriittisenä Miss Maailma -koitoksesta: Kilpailun todellinen luonne yllätti

Suomea Miss Maailma -kilpailussa edustanut Krista Haapalainen kertoi MTV.fille tunnelmiaan kisakoitoksesta.

Krista Haapalainen raivasi tiensä hienosti Miss Maailma -finaalin 25 kauneimman naisen joukkoon, mutta kisa katkesi semifinaalivaiheeseen. Vaikka kaunotar ei sijoittunutkaan maailman kymmenen kauneimman joukkoon, on hän tyytyväinen suoritukseensa.

– Tosi hyvät ovat fiilikset, vaikka olenkin aika väsynyt. Ei minua mitenkään harmita, että en voittanut. Ei Suomi ole kuitenkaan moneen vuosikymmeneen pärjännyt näin hyvin, Haapalainen kertoo puhelimitse Lontoon lentokentältä.

Haapalainen kertoo oppineensa urakkansa aikana paljon. Kilpailun luonne pääsi yllättämään kaunottaren ja hän aikookin auttaa ensi vuonna kilpailuun lähtevää valmistautumisessa.

– Kukaan ei oikein tiennyt mitään kilpailusta, joten siihen valmistautuminen olisi vaatinut enemmän tietoa ja tekemistä. Kilpailun todellinen luonne paljastui vasta paikan päällä. Kilpailu oli oikeastaan kokonaan hyväntekeväisyyttä, jonka ympärille koko kilpailu kulminoitui. En ollut valmistautunut tarpeeksi, Krista miettii.

Haapalainen kuvailee monien kilpailijoiden valmistelleen esimerkiksi omia hyväntekeväisyysprojektejaan häntä laajemmin.

Kilpailun aikana käytiin läpi lukuisia osakilpailuja, esimerkiksi urheilukilpailu, sosiaalisen median kilpailu ja hyväntekeväisyysprojekti. Sporttinen Suomen edustaja loisti upeasti urheilukilpailussa, mutta muut osakilpailut jäivät vähemmälle huomiolle.

– Kilpailu ei ollut mikään Miss Universum -kilpailu, jossa tarvitsee vain suoriutua esimerkiksi uimapuku ja iltapuku -kierroksista. Kaikki nuo osakilpailut vaativat kovasti työtä, mitä ei parissa kuukaudessa ehdi tehdä, hyväntuulinen Haapalainen kuvailee.

Vaikka tekemistä riitti, ei Haapalainen kuvaile pitkää kiertuetta rankaksi. Haasteita aiheutti ainoastaan se, että kilpailuun osallistujien oli pysyttävä hotellissa myös vapaa-ajallaan.

– Ei tämä niin rankka kiertue ollut kun Miss Suomi -kiertue, sillä tässä oli enemmän lepoaikaa. Tosin muutenhan kyseessä oli aikamoista hotellikuolemaa, se oli rankkaa. Ikään kuin naisten armeija, Haapalainen nauraa eristystä miettiessään.

Parhaillaan Haapalainen kertoo olevansa juuri suuntaamassa lennolle takaisin Suomeen. Kaunotar myöntää olevansa hieman väsynyt, sillä sunnuntaisen finaalin jälkeen tuli juhlittua.

– Päätösjuhlissa bailasimme yhdessä tyttöjen ja siellä esiintyneen bändin kanssa. Melko myöhään meni ja sitten tilasimme yöllä pizzaa. Nyt voisi syödä lisää pizzaa, urakastaan suoriutunut Haapalainen myhäilee.

Missiorganisaatio kommentoi kilpailun vaativuutta ja ohjeistusta

Miss Suomi -kilpailua organisoiva ja missejä jo pitkään luotsannut Sunneva Kantola vakuuttaa, että Haapalaiselle oli annettu paljon ohjeita kilpailua varten.

– Olemme antaneet neuvoja ja kilpailua on suunniteltu kesästä asti. Kaavaikkeita on käyty läpi ja paikan päällä on myös olleet taustajoukot valmiina. Krista lähti hyvin itsevarmana kilpailuun, mutta uskon, että kilpailun laajuutta ja eri osioiden tärkeyttä on vaikea ymmärtää ennen kuin vasta paikan päällä.

Kantola kertookin Miss Maailma -kilpailun olevan monia muita kilpailuja haastavampi. Yksi tärkeimmistä kilpailun osakilpailuista on missien ”Beauty with Purpose” -hyväntekeväisyysosuus. Se on tuottanut Suomelle usein harmaita hiuksia.

– Missien pitää esitellä oman maan sisällä tekemäänsä hyväntekeväisyyttä. Tästä osiosta saakin varmasti ne parhaat pisteen. Totta kai Afrikassa on maana enemmän kohteita hyväntekeväisyydelle kuin Suomessa.

Kantola kuitenkin vakuuttaa missiorganisaation olevan hyvin tyytyväinen Haapalaisen edustamiseen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Kristan suoritukseen ja ylpeänä sitä seurasimme. Pitää ensi vuonna muistaa vielä tarkemmin selventää kilpailun eri osioita. Tosin uskon Kristankin myös mielellään opastavan muita missejä, Sunneva myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat