Kriisiseura RoPS:lta yllätys: Veikkausliigan rikkain seura

Vedonlyöntiskandaalin keskiöön joutuneiden ex-pelaajiensa takia viime aikoina tapetilla ollut Veikkausliigaseura RoPS on sarjan rikkaimpia joukkueita.

RoPS ei jäänyt odottelemaan keskusrikospoliisin tutkimusten valmistumista, vaan pisti perjantaina pihalle kaikki yhdeksän kuulusteluissa ollutta ulkomaalaispelaajaansa.

Seuran puheenjohtajan Risto Nivan mukaan sopimusten purut eivät aiheuta RoPS:lle ylitsepääsemättömiä ongelmia.

- Eihän nämä kaikki halpoja olleet, vaan osa oli joukkueen kalleimpia runkopelaajia, Niva kertasi MTV3:lle.

- Meillä on kuitenkin hyvä tilanne sillä lailla, että olemme seurana taloudellisesti hyvässä tilanteessa. Meillä on omaisuutta, jota pitää nyt realisoida.

Viime kausien aikana on paljon puhuttu Veikkausliigaseurojen kurjasta taloustilanteesta. Rovaniemellä on kuitenkin aivan eri ääni kellossa.

- Jos katsotaan meidän tilinpäätöstä, niin meillä on vapaata omaa pääomaa yli kaksi miljoonaa euroa. En tiedä onko yhdelläkään toisella liigaseuralla vastaavaa tilannetta.

- Väittäisin, että ollaan liigan vakavaraisin seura. Olemme tehneet 30 vuoden aikana yhden tappiollisen tuloksen. Niva paljasti.

Loistavan taloustilanteen takaa löytyy puheenjohtajan mukaan tuttu mies.

- Paljon parjattu ex-toimitusjohtaja Jouko Kiistala ja hänen järkevät toimenpiteensä ovat sen takana.

- Osa rahoista on tullut fiksulla toimenpiteillä ja osa on peruja 80-luvun europeleistä. Tv-sopimuksista tuli hyvät rahat, jotka pistettiin jemmaan ja ne ovat kasvaneet korkoa.

Palloliiton liigalisenssikomitea kokoontuu ensi viikon tiistaina käsittelemään Palloseuran tilannetta.

- Se ei pelota yhtään. Meillä on tiistaihin mennessä vaaditut 15 pelaajaa. Taloudellisen selvityksen olemme antaneet, joten en näe mitään perustetta, minkä takia lisenssi meiltä voitaisiin viedä, Niva luottaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja