RoPS-sotku syyteharkintaan – ex-puheenjohtajaa epäillään satojentuhansien eurojen kavaltamisesta: "Puhutaan vuosista"

Rovaniemen Palloseuran hallituksen pyytämä poliisitutkinta seuran talousepäselvyyksistä on valmistunut ja etenee syyteharkintaan törkeän kavalluksen rikosnimikkeellä. MTV Urheilun tavoittama tutkinnanjohtaja vahvistaa, että kyse on satojentuhansien eurojen suuruisen yhteissumman kohtalosta.

Rovaniemen Palloseuran entisen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana toimineen Risto Nivan toimintaa seuran johdossa koskenut esitutkinta on valmistunut. Pahasti velkaantunut seura teki Nivan harjoittamasta varainkäytöstä tutkintapyynnön poliisille viime marraskuussa.

MTV Urheilun saamien tietojen mukaan epäselvyydet liittyisivät ainakin RoPS:n Nivalle vuosina 2020–2022 maksamiin korvauksiin. Mahdollisesti kiistaa on myös muusta seuran rahaliikenteestä vuosien ajalta.

– Yhtä henkilöä on kuulusteltu rikoksesta epäiltynä ja muita henkilöitä sitten muussa asemassa. Törkeänä kavalluksena olemme sitä tutkineet, mutta syyttäjä tästä loppukädessä tekee sen syyteharkinnan, tutkinnanjohtaja Ossi Granat Lapin poliisilaitoksesta kertoo MTV Urheilulle.

Granat ei halua kertoa tarkemmin, kuinka paljon rahaa Rovaniemen Palloseuralta on mahdollisesti kavallettu tai muutoin hävinnyt mutta puhuu ”huomattavasta summasta”.

Puhutaanko sadoistatuhansista euroista?

– Puhutaan kuusinumeroisesta summasta, mutta ei kuitenkaan ole lähellä seitsemää numeroa, sanotaanko näin, Granat vastaa.

Millä aikavälillä tämä epäilty kavallus olisi tapahtunut?

– Epäselvien tapahtumien aikajakso on sellainen, että puhutaan enemmän vuosista kuin kuukausista.

Miten tarkka kokonaiskuva tapahtuneesta esitutkinnan yhteydessä tuli?

– Tyypillisesti tämänkaltaiset jutut ovat hyvin epäselviä, eivätkä millään tavalla yksiselitteisiä. Sen takia haluan edelleen korostaa sitä, että poliisin tehtävänä on ollut suorittaa esitutkintaa sen syytä epäillä -tulkinnan johdosta, mikä syntyi silloin tutkintapyyntöä meille jätettäessä. Tästä eteenpäin asia on syyttäjän käsissä.

Risto Niva toimi Rovaniemen Palloseuran puheenjohtajana 17 vuotta ennen kuin hänet siirrettiin sivuun johtotehtävistä viime syksynä. Seuran velat olivat viime marraskuussa yli puoli miljoonaa euroa.

RoPS joutui ennen viime kautta luopumaan edustusjoukkueensa paikasta miesten jalkapallon toisella sarjatasolla Ykkösessä seuran talousvaikeuksien vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat