Kreikka säilyttää suosionsa suomalaisten suosikkina – lue miksi!

Kreikka on yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista. Vuodesta toiseen jatkuva suosio osoittaa, että suomalaiset arvostavat Kreikan tarjoamaa vieraanvaraisuutta. Kreikan saaristo, kulttuuri ja rantalomat ovat houkutelleet suomalaisia jo vuosikymmeniä.

Kreikka on myös ihanteellinen kohde lyhyille kaupunkilomille, kokousmatkoille tai erilaisille teemamatkoille, kuten viini- ja gastronomiamatkat tai aktiivilomat. 

Pelkästään valmismatkalle Kreikkaan matkustaa vuosittain noin 180 000 suomalaista eli joka viides valmismatkalainen valitsee matkakohteekseen Kreikan. Kreikka on toiseksi suosituin valmismatkakohde suomalaisille.

Kreikan kauniit ja puhtaat rannat ovat houkutelleet suomalaisia jo vuosikymmeniä lomalle Kreikkaan. Useat Kreikan rannoista täyttävät eurooppalaisen Blue Flag -ohjelman laatustandardit ja tarjoavat uimisen lisäksi mahdollisuuden myös laitesukellukseen, snorklaukseen, vesihiihtoon, purjehdukseen ja purjelautailuun. Kaikkiaan 408 rannalle ja 10 huvivene-satamalle myönnettiin toukokuussa 2014 Blue Flag -tunnustus Kreikassa. Blue Flag -ohjelma on ympäristötietoisuus ja -suojeluohjelma, jonka Foundation for Environmental Education (FEE) toteuttaa laajassa mittakaavassa vuosittain eri Euroopan maissa ja muualla maailmassa. Kaikkiaan 51 mukana olleesta valtiosta Kreikka tuli toiseksi Blue Flag -tunnustuksissa vuonna 2014.

– Blue Flag -tunnustukset osoittavat, että Kreikassa kannetaan huolta ympäristöasioista ja rantojen puhtaudesta. Tunnustuksen saadakseen rannan veden laadun tulee olla erittäin puhdasta, jätehuollon tulee olla moitteetonta, uintialueen organisoinnin ja turvallisuuskäytäntöjen pitää olla hyvin toimivia sekä ympäristönsuojeluun liittyvät näkökohdat tulee olla muutenkin huomioituina, luettelee Kreikan matkailutoimiston Pohjoismaiden ja Baltian johtaja Stavroula Skaltsi Blue Flag -tunnustuksen arviointiperusteita.

– Kiinnitämme näihin asioihin paljon huomiota. Osoituksena siitä Blue Flag -tunnustuksen saaneiden rantojen määrä nousi Kreikassa edelleen viime vuonna aiempiin vuosiin verrattuna.

Kreikka on myös ihanteellinen kaupunkilomakohde ja teemalomakohde. Kreikan kohteet sopivat hyvin myös lyhyempiin lomiin, kuten pidennetyn viikonlopun viettoon. Kreikkalaiset kaupungit sykkivät elämää ja ne sopivat ympärivuotiseen lomailuun – valinnanvaraa on runsaasti niin vapaa-ajan matkailuun kuin esimerkiksi kokousmatkailuun. Runsaan hotellitarjonnan lisäksi tarjolla on ainutlaatuisia museoita, arkeologisia nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja vilkas yöelämä. Tarjonta kokousten ja konferenssien oheisohjelmaksi on siten myös taattu.

Kreikalla on viinin jumalan Dionysoksen kotiseutuna maailman pisimmät ja rikkaimmat perinteet viinin valmistuksessa ja nauttimisessa. Viiniä on tuotettu Kreikassa yli 4 000 vuoden ajan. Nyky-Kreikka on tärkeä viinintuottaja ja viinikulttuurin keskus. UNESCO on hiljattain nimennyt Välimeren ruokavalion Välimeren alueen ihmisten aineettomaksi kulttuuriperinnöksi. Ruuan ja viinin ympärillä on tarjolla monenlaisia teemamatkoja, joilla voi tutustua kreikkalaiseen gastronomiaan tai esimerkiksi oliiviöljyn alkulähteille palkitulla The Routes of the Olive Tree -reitillä.

Niille, jotka eivät jaksa lomallakaan pysyä paikallaan, Kreikka tarjoaa monipuolisen valikoiman vaihtoehtoja aktiiviloman suunnitteluun. Vesiurheilun lisäksi Kreikka tarjoaa upeat puitteet muun muassa vaellukselle, kiipeilylle, maastopyöräilylle, ratsastukselle ja jopa laskettelulle. Myös golftarjonta Kreikassa kasvaa koko ajan.

Lähde: Eurofacts Oy

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat